Neprehliadnite

BMW PGA Champpionship: Willett je späť, ovládol vlajkovú loď vo Wentworthe

 

 

Víťazom prestížneho turnaja BMW PGA Championship vo Wentworthe, ktorý je považovaný za vlajkovú loď European Tour, sa stal Danny Willett. Šampión US Masters 2016 v dramatickom finále pretlačil Jona Rahma a získal už druhý titul z akcií Rolex Series.

Angličan Willett pritom ešte vlani na rovnakom turnaji neprešiel katom a v tej dobe vrcholilo jeho obrovské trápenie herné aj zdravotné. Dokonca natoľko, že stratil chuť ku golfu a vo svetovom rebríčku sa prepadol až do piatej stovky. V závere minulého roka prišli náznaky zlepšenia. Začala sa približovať vyrovnaným výkonom z roku 2016 a aj preto vyhral záverečný turnaj European Tour v Dubaji.

Solídne si počínal aj v druhej polovici tejto sezóny, keď sa okrem iného prezentoval šiestym miestom na The Open. Sladkú čerešničku na torte si doprial doma v anglickom Wentworthe, kde na turnaji Rolex Series pred obrovskou diváckou kulisou zdolal vo finále španielskeho býka Jona Rahma. V typickom jesennom počasí, keď hráčov v nedeľu testoval aj dážď, sa veľmi skoro dostal vďaka dvom berdíkom na dvojke a trojke do vedenia o dve rany.

Diétny náskok potom držal aj napriek občasným chybám po celú dobu záverečného kola. Chybám sa totiž nevyvaroval ani Rahm. Borec z Pyrenejského polostrova sa dostal na dostrel na jedenástke a znovu na trinástke, lenže chyboval na štrnástke a Willett bol naďalej napred o dve rany. Po berdíkoch na záverečných päťparoch navyše svoj náskok ešte zväčšil a po doklepnutí na osemnástke mohol začať oslavovať.

Lepšie už to ani hádam nemôže byť,““ žiaril šťastím ostrovný golfista, ktorý sa znovu vrátil medzi elitu. V aktuálnom svetovom rebríčku profesionálnych golfistov sa znovu dostal medzi najlepších 50 hráčov na svete. „Dnes som bojoval viac sám so sebou než s kýmkoľvek iným,“ približoval nervy v záverečnom kole.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv