Neprehliadnite

Alfred Dunhill Links Championship: Rose exceloval, Timberlake čumel!

 

Olympijský šampión Justin Rose zahral v 2. kole na podujatí Alfred Dunhill Links Championship v Škótsku deviatku snov. Na ihrisku Kingsbarns potreboval v piatok na úvodných deviatich jamkách len 28 úderov!

Na druhou deviatku odišiel so skóre -8, celkovo -12, s deleným vedením. Americký spevák Justin Timberlake, ktorý s ním hrá Pro-Am, očividne nechápal, čo sa deje. Bola to však jazda, ktorá žiaľ trvala len tých spomínaných deväť jamiek. Definitívne skončila na jedenástke, kde Angličan zahral „dabláča“. Po ňom síce ešte aj tri birdie, ale tiež jedno bogey, takže skóre -8 na kolo už si nevylepšil. Napriek tomu jeho štart do druhého kola je druhou najlepšou deviatkou v histórii European Tour. Skóre 28 úderov už ale padlo tento rok raz. Zahral ho Benjamin Hebert na začiatku tejto sezóny na evente Volvo China Open.

V Škótsku dlho pútal na seba najväčšiu pozornosť hviezdny zámorský spevák, herec a producent Timberlake, ale potom ho jeho partner z flajtu konečne zatienil. Aj Timberlake musel uznať a obdivne pozerať, čo to vlastne v Kingbarns svetová štvorka predvádza Rose začal berdíkem na dvojke, na trojke zapisoval eagle, potom tri berdíky v řrade, a následne ešte dva po sebe na 8. a 9. jamke. Rose však na druhej deviatke zaspal na vavrínoch a tak do finálových kôl pôjde z deleného piateho mieste. Fantastickou deviatkou však zabával divákov nielen Rose. Len o ranu viac ako on mal na svojich prvých deviatich jamkách na Old Course v St. Andrews jeho 23-ročný krajan Matthew Jordan.

Mimochodom, ten sa stal profesionálom len vlani v septembri. Jordan zahral eagle na štvorparovej trojke a nadviazal na nej piatimi berdíkmi v rade. Bolo z toho 29 rán a skóre -7 na kolo. Druhá deviatka už nebola taká jazda, ale aj tak z toho bolo celkové skóre -14. „Som teraz v pozícii, keď sa chcem nakopnúť a starať sa nielen o golf. Mal som ešte jednu pozvánku na European Tour, a tak som si dovolil ten luxus premýšľať o tom, či si vyberiem tento turnaj kvôli štartovnému polu, prize money alebo linksový golf, ktorý milujem,“ rozhovoril sa Jordan.

Tak som sa spýtal manažérov a pokúsil sa to vyriešiť tak, aby som tu mohol hrať, pretože som to chcel a skutočne to tu milujem,“ dodal vlaňajší aj predvlaňajší víťaz amatérskej St. Andrews Links Trophy. Jordan má však len minimálny náskok pred trojicou najbližších prenasledovateľov, ktorú tvoria jeho krajan Matthew Southgate, Švéd Joakim Lagergren a Škót Calum Hill. Osem rán na vedenie stráca Rory McIlroy, svetová dvojka figuruje v Kingsbarnse po druhom dejstve na 33. mieste. Pretože Severný Ír odohral prvé kolo v Carnoustie, zostáva mu dohrať St. Andrews.

Turnaj sa totiž súčasne koná na troch ihriskách, takže aj kat bude známy až po treťom kole. Bojovať o finále bude napríklad aj víťaz z minulého týždňa z Wentworthu Danny Willett, ktorému patrí delená 60. priečka so skóre -5. Na hrane je zatiaľ aj vedúci muž poradia Race to Dubai a šampión tohtoročného The Open Shane Lowry z Írska. Skóre -5 a delenú 79. pozíciu zdieľa s Lowrym aj druhý hráč z turnaja vo Wentworthe a svetová päťka Jon Rahm zo Španielska.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv