Neprehliadnite

Zacharovskej úspech v Škótsku, triumfovala v posvätnom St. Adrews

 

Najlepším možným spôsobom zviditeľnila slovenský golf vo svete Antónia Zacharovská. V Škótsku zvíťazila v hre na jamky na podujatí St Andrews Junior Ladies Open 2019. Pre 16-ročnú tínedžerku  je to zatiaľ najväčší úspech v kariére. Na rovnakom prestížnom podujatí v St. Andrews už v minulosti dokázala vyhrať kvalifikáciu, no v jamkovke cez prvé kolo doteraz nikdy neprešla. Až v tomto roku sa jej podarilo vyhrať po kvalifikácii hneď štyri zápasy a zdvihnúť nad hlavu víťaznú trofej.

Na ceste do finále zdolala slovenská „Tonka“ Angličanku Ellie Dochertyovú, jej krajanku Juliu Kerriganovú a Belgičanku Elise Bishopovú. Vo finále na ňu nestačila ani  Jordan Rothmanová z Juhoafrickej republiky. Mladá Slovenka vo finále vyhrávala po deviatej jamke o 1, po dvanástej o 2. „Nemôžem uveriť, že som vyhrala. Vo finále sa mi darilo, ale súperka hrala tiež veľmi dobre. Po deviatej jamke som bola -5 a vyhrávala som len o jednu jamku, takže to proti nej bolo naozaj ťažké,“ povedala bezprostredne po víťaznom putte na 3/2 naša golfistka.

S jej výkonom bol nadmieru spokojný aj vedúci výpravy Tomáš Krištof. „Je to skvelý výsledok. Tonka totiž musela najskôr prejsť kvalifikáciou a postupovalo len 16 najlepších dievčat. Postupne si verila viac a viac. Semifinále a finále si už vyslovene užívala. Byť na Old Course je snom každého golfistu,“ zhodnotil Krištof účinkovanie našej tínedžerky. Nádejná Slovenka rozdávala v Škótsku úsmevy na slávnostnom vyhlásení po boku víťaza chlapčenskej kategórie Edouarda Cereta z Francúzska.

„Chcela by som veľmi pekne poďakovať Slovenskej golfovej asociácii, že mi umožnila zúčastniť sa na tomto turnaji, ktorý sa mi aj vďaka podpore zo Slovenska podarilo vyhrať. Ešte raz ďakujem za to, že mi všetci v SKGA držia palce,“ odkázala Antónia z ostrovov. V Škótsku sa na turnaji St Andrews Junior Ladies´ Open and Boys´ Open 2019 predstavili aj ďalší Slováci. Pochvala patrí aj Matúšovi Kudláčovi.

Hral najvyrovnanejší zápas celej jamkovky s víťazom a Dominika Bobríková tak isto prehrala v jamkovke s víťazkou. Alexandra Šulíková zahrala druhý deň skvelý výsledok 70 rán (-1). „Všetci naši hráči nabrali cenné skúsenosti. Účasť na takomto turnaji je pre nich nezabudnuteľným zážitkom a zároveň veľkou motiváciou do ďalšieho trénovania. Už teraz mi hovoria, že sa tešia na tréningy a ďalšie turnajové výzvy,“ uzavrel vedúci slovenskej výpravy v Škótsku.

-jj- skga.sk

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv