Neprehliadnite

Slovenský Rory si rýchlo potykal s novým Mercedesom-Benz GLE

 

Profesionálny golfista Rory Sabbatini vynikajúco reprezentuje našu krajinu. Nedávno zavítal na krátku návštevu Slovenska, počas ktorej si otestoval aj najnovší model vozidla Mercedes-Benz GLE. Na adresu SUV nešetril slovami chvály.

Rodák z juhoafrického Durbanu získal v závere minulého roka vďaka svadbe s Martinou Štofaníkovou slovenské občianstvo. Ak všetko pôjde podľa ambicióznych plánov Slovenskej golfovej asociácie (SKGA), tak by mal Sabbatini reprezentovaSignature: slovenský golf na budúcoročnom olympijskom turnaji v japonskom Tokiu.

Sabbatini, ktorému sa v tejto sezóne na US PGA Tour darí, má k automobilovému priemyslu srdcom blízko. „Ja mám rád všetky druhy automobilov. Šoférovanie ako také si dokážem naplno užívať. Mám za sebou dokonca aj niekoľko šoférskych skúseností s automobilmi typu NASCAR,“ prezradil golfista, vďaka ktorému nedávno vyvesili slovenskú vlajku po prvý na najstaršom turnaji v histórii – The Open.

Hráč s dlhým golfovým odpalom má aj svoju jednotku na štyroch kolesách. „Mal som mnoho áut. Každé bolo iné. Vyskúšal som množstvo značiek aj modelov. Ak by som však mal spomenúť le jedno, tak by to bol Mercedes-AMG SL. Auto musí byť komfortné, musí sa dobre ovládať a sedieť na ceste. Samozrejmosťou je dostatočný výkon,“ dodal Sabbatini, ktorý figuruje na 78. mieste oficiálneho svetového rebríčka.

Pre väčšinu golfistov je najdôležitejšia veľkosť batožinového priestoru. Zmestiť sa musí všetko vrátane golfového vaku. Priznám sa, že som si nikdy nevyberal automobil podľa veľkosti batožinového priestoru. Pre mňa sú oveľa dôležitejšie jazdné vlastnosti, ovládateľnosť auta a to, ako sa správa na ceste. Ako prechádza cez zákruty a ako pri tom drží na ceste. Užívam si šoférovanie a jazdenie,“ vysvetlil 43-ročný golfista.

Šesťnásobný víťaz na okruhu US PGA si počas „slovenskej dovolenky“ vychutnával vďaka importérovi aj nový model Mercedes-Benz GLE. Auto si ma získalo, bolo fantastické. V segmente väčších SUV je to veľmi dobrá voľba. Mimoriadne pohodlné a ocenil som mnoho bezpečnostných asistenčných systémov. Dokážu vás vynikajúco odbremeniť a nemusíte sa vyčerpávať intenzívnym sústredením na cestu. Bol to naozaj veľmi dobrý zážitok,“ opísal Sabbatini osobné skúsenosti s čerstvým SUV.

Sabbatini sa na Slovensku väčšinu časť roka nezdržuje. Napriek tomu už otestoval aj naše golfové kluby. „Hral som v Hrubej Borši a v klube Penati v Šajdíkových Humenciach. Najmä Borša sa mi veľmi páčila. Hral som tam aj teraz v rámci prípravy na British Open. Je to dobré a primerane náročné ihrisko a naplno som si ho užil. Viem však, že na Slovensku je mnoho ďalších zaujímavých ihrísk. Takže mám čo objavovať,“ uviedol golfista s olympijskými ambíciami.

Vzhľadom na aktuálnu formu a postavenie vo svetovom rankingu nádeje Sabbatiniho štartovať na olympijskom turnaji v Japonsku stúpajú. Predstavitelia SKGA sa však pozerajú až za horizont piatich kruhov v Tokiu. Sľubujú si od slovenského Roryho, že dokáže prilákať na zelený koberec „golfových Saganov“. Sabbatini už v tejto súvislosti stihol aj založiť nadáciu.

Chceme vyvolať záujem medzi mladými golfistami a vytvoriť motivačné konkurenčné prostredie. Plánujeme mladých hráčov podporova aj prostredníctvom priamej finančnej injekcie. Zameriame sa na organizáciu turnajov, poskytovanie štipendií pre talentovaných hráčov, aby sa mohli zúčastňovať na kvalitných eventoch,“ priblížil už istý účastník tohtoročného play-off FedEx Cupu na US PGA Tour.

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv