Neprehliadnite

Sklamaný Els, pre Slováka Sabbatiniho je Prezidentský pohár už minulosťou

 

Ani s blížiacim sa finišom FedEx Cupu na US PGA Tour nepoľavuje Rory Sabbatini vo svojich výkonoch. Slovenský reprezentant však súčasne sklamal legendárneho Juhofričana Ernieho Elsa. Sabbatini totiž už tím kapitána a svojho rodáka na tohtoročnom Prezidentskom pohári neposilní.

Sabbatini je v aktuálnom svetovom rebríčku na sympatickom 73. mieste. Vďaka nemu nedávno viala slovenská vlajka po prvý raz v histórii aj na najstaršom turnaji britskom The Open. Rodák z Durbanu prevzatím nášho pasu v závere minulého roka v New Yorku prišiel definitívne o možnosť štartovať na Presidents Cupe za Medzinárodný tím bez Európy proti USA.

Paradoxne, v súvislosti s aktuálnou formou a športovými výsledkami sa však manžel Slovenky Martini Štefaníkovej približuje nielen k olympijskému turnaja v Tokiu, ale si pootvára dvere do širšej nominácie pre Ryder Cup. A to by bol pre slovenský golf skutočne historický míľnik. Štyridsaťriročný Sabbatini má v tejto sezóne už poltucet umiestnení v Top 10.

Po bradatých 12 rokoch od eventu v Royal Montreal mal Sabbatini opäť šancu štartovať na Prezidentskom pohári. Slovenský dvojkríž mu to už však neumožňuje. “Viem, že Ernie z toho pravdepodobne nie je príliš nadšený. Robím si z neho srandu, keď mu píšem, či je na mňa stále nahnevaný. Vždy mi odpovie len smajlíkom,“ uviedol Sabbatini po druhom kole turnaja BMW Championship v Medinah.

V rebríčku FedEx Cupu figuruje rodák z Durbanu už na 36. mieste. Na 30. miesto zaručujúce účasť na poslednom turnaji Tour Championship stráca 114 bodov. Momentálne uzatvára prvú tridsiatku americký golfista Jason Kokrak (1254 bodov.)

„Odviedol som množstvo práce, aby som mal konzistentnejšie patovanie. To robí zvyšok mojej hry menej stresujúci. Nie som pod takým tlakom,“ cituje portál golfextra.cz Sabbatiniho, ktorý na najprestížnejšom okruhu získal už šesť titulov. V roku 2007 bol len krok o triumfu na major turnaji US Masters.

Sabbatini dementoval tvrdenie, že pod slovenskou vlajkou hrá len kvôli turnaju pod piatimi kruhmi. „Som viac než šťastný, že reprezentujem Slovensko, pretože na medzinárodnej scéne nemá žiadneho profesionálneho golfistu. Máme na Slovensku ohromnú odozvu od fanúšikov a médií. Myslím, že sme vyvolali veľký záujem o golf, a o to nám išlo,“ uviedol Sabbatini, ktorý pripravuje sériu propagačných akcií na Slovensku.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv