Neprehliadnite

Nórska kométa je v suchu, usmievavý Viktor má kartu na zámorskú túru

 

Už aj Viktor Hovland má zaistenú svoju kartu na US PGA Tour pre následujúcu sezónu. Nórskej kométe to trvalo o niečo dlhšie ako jeho univerzitnému spolužiakovi Matthewovi Wolffovi, alebo nastupujúcej hviezde – Collinovi Morikawovi.

Teraz si už však aj Hovland môže plánovať svoj život profesionála na elitnom svetovom okruhu. Bývalý amatérsky šampión USA sa uchádzal o kartu už od júna, keď sa stal profesionálom. Ale len sledoval rovesníkov, Wolffa a Morikawu, ktorí triumfovali na turnajoch 3M Open respektíve Barracuda Championship.

Severan Hovland sa turnajovému prvenstvu najviac priblížil na poslednom evente základnej časti – Wyndham Championship, kde skončil štvrtý, tri rany za víťazom. Kartu by mu zaistilo aj najhoršie delené druhé miesto, ale na to mu chýbali dve rany.  A tak si 21-ročný rodák z Osla nezaistil kartu ani vďaka víťazstvu, ani nezískal dostatok nečlenských bodov vo FedExCupe, aby si uhral členstvo na US PGA Tour od novej sezóny.

„Mám pocit, že hrám každý týždeň lepšie a lepšie. Veď toto je môj najlepší výsledok z piatich odohraných turnajov. Musím v tom pokračovať aj počas Korn Ferry Finals a azda sa mi ju podarí získať,“ uviedol ešte pred turnajom Wyndham Championship Hovland a svoje slová aj do bodky naplnil.

V prvom z troch finálových turnajov nižšej zámorskej série skončil na delenom 11. mieste a v druhom na delenom druhom. Na Albertsons Boise Open síce neudržal vedenie po troch kolách, ale aj tak sa v bodovom poradí Finals posunul na tretie miesto a už pred posledným turnajom má zaistenú jednu z 25 kariet na US PGA Tour.

Úplne vyhrané ale ešte nemá. Na rozdiel od Wolffa a Morikavu, ktorí budú mať plnú kartu vďaka svojim víťazstvám, Hovlandova karta je zatiaľ v kategórii, ktorá automaticky nezabezpečuje štart na všetkých turnajoch.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv