Neprehliadnite

Koepka má prvé ocenenie, stal sa Hráčom roka PGA of America

 

Hoci sa Brooks Koepka na záver sezóny nedočkal triumfu vo FedEx Cupe, stal sa po druhý raz za sebou Hráčom roku PGA of America. V bodovom systéme americkej golfovej profesionálnej organizácie tesne zdolal Roryho McIlroya. Borec zo Severného Írska ovládol posledný turnaj sezóny aj celý ročník. Zatiaľ čo US PGA Tour určuje svojho Hráča roku na základe hlasovania hráčov, PGA of America má pevne daný bodovací systém. V ňom hráči dostávajú body za víťazstvá, priemerné skóre a sezónny money list.

Za tri prvenstvá, vrátane obhajoby titulu na PGA Championship a triumfu na WGC v Memphisu získal Koepka 84 bodov. McIlroyove tri víťazstvá, z toho jedno na The Players a ďalšie na záver sezóny na Tour Championship, mu vyniesli 78 bodov. McIlroy však získal Vardonovu trofej, ktorú PGA of America udeľuje hráčovi s najnižším priemerným skóre v danej sezóne. Koepka zase zvíťazil v rebríčku príjmov, ktorý sa uzatváral pred záverečným Tour Championship.

Obaja sa s odstupom vzdialili ďalším hráčom. Patrick Cantlay a šampión US Open Gary Woodland sú spoločne na treťom mieste so ziskom 42 bodov. Matt Kuchar skončil na piatej priečke s 36 bodmi, zatiaľ čo zostávajúci tohtoroční major šampióni Tiger Woods a Shane Lowry zdieľajú šieste miesto s 30 bodmi. Od roku 1992 majú obe ankety rovnakého víťaza. Len v roku 1991 sa stal Hráčom roka PGA of America Corey Pavin a Hráčom roku na US PGA Tour bol Fred Couples. Tohtoročný víťaz hráčskej ankety bude známy za necelý mesiac.

-jj-

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv