Neprehliadnite

Faldo Series Slovakia 2019: Na európske finále aj naše trio, Karsenbarg a Janda

 

Vo Vysokých Tatrách vyvrcholil vo štvrtok jubilejný 10. ročník prestížneho mládežníckeho turnaja v golfe Faldo Series Slovakia 2019. Postup na európske finále si okrem troch domácich zástupcov – Táni Čičovej , Antónii Zacharovskej a Pavla Macha, vybojovali aj Mart Anthony Karsenbarg z Holandska a Čech Lukáš Janda.

Celosvetová Faldo Series píše v tejto sezóne svoje 23. pokračovanie. V slovenskej verzii súperili počas troch dní juniori vo veku od 12 do 21 rokov na ihrisku Black Stork vo Veľkej Lomnici. Na podujatí pod hlavičkou R&A a European Tour sa predstavilo takmer 60 hráčov z Českej republiky, Francúzska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Slovenska a Veľkej Británie.

Z postupu na Grand Final Faldo Series, ktoré sa uskutoční v novembri v Al Ain-e v Spojených arabských emirátoch (12.-14. novembra) sa tešili spomínaní Karsenbarg (219/73+75+71), Mach (70+70+67), Janda (78+73+68) a Čičová (79+79+81) s Zacharovskou (73+71+71), ktoré ako členky Lomnického GK využil znalosť atraktívneho ihriska.

/Nádejný slovenský amatérsky golfista a úradujúci národný šampión v hre na jamky Pavol Mach/

Účastníkom turnaja sa venoval aj osobný tréner Sira Nicka Falda Keith Wood. „Počas uplynulej dekády sme zaznamenali vo Veľkej Lomnici kvalitatívny a výkonnostný pokrok,“ poznamenal Wood, ktorý sa trénerskému chlebíku, ale aj profesionálnymi golfistom venuje už 30 rokov. Na priebeh turnaja pod končiarmi našich veľhôr dozeral aj Mattew Faldo, syn Sira Nicka Falda.

/Slovenka Antónia Zacharovská využila znalosť domáceho ihriska pod Tatrami./

Mattew potvrdil, že tento rok sa na Slovensku stretneme aj s jeho otcom. Šesťnásobný major šampión pricestuje ku nám 21. septembra. „Som hrdý na to, kam sme sa už s projektom Faldo Series dostali. Snažíme sa hľadať budúcich šampiónov a pomáhať zvyšovať súťažnú konkurenciu pre hráčov z rôznych krajín,“ povedal Faldo pre portál golfshake.com. Mimochodom, turnaj Faldo Series v minulosti ovládol napríklad Rory McIlroy zo Severného Írska alebo Yani Tseng z Taiwanu.

/Sir Nick Faldo a Rory McIlroy na začiatku svojej úspešnej kariéry./

Šesťdesiatdvaročný Brit má radosť z toho, že aj Slovensko zapadlo do ambiciózneho a atraktívneho projektu. „Je už za nami kus práce. Dôkazom je viacero víťazov na US PGA Tour, European Tour a Ladies European Tour, ktorí predtým uspeli na našej túre. Okrem toho sa snažíme zanechať pozitívnu stopu pri propagácii golfového športu. Fakt, že náš event sa koná aj v krajinách ako Slovensko, Brazília alebo Spojené arabské emiráty, svedčí o tom, že napredujeme. Pomaly, ale isto zvyšujeme povedomie o golfe,“ dodal Faldo pre ostrovné médiá.    

/Ani Táňa Čičová v domácom prostredí nezaváhala./

Na tohtoročnom slovenskom turnaji Faldo Series rozhodovala v kategórii do 21 rokov o postupujúcom posledná jamka. Holandský mladík Karsenbarg sa na 18. jamke blysol íglom a zabezpečil s tak víťazstvo pred českým borcom Ondrejom Lisým (221 rán). V súťaži juniorov do 18 rokov potvrdil momentálne najlepší slovenský golfista Mach slušnú aktuálnu formu.

Slovenský golfista, ktorý na nedávnom Czech Masters zaostal o tri údery za hranicou katu, zahral výsledok päť úderov pod par. Čech Janda triumfoval v súťaži do 16 rokov s výsledkom -3. Súťaž junioriek do 16 rokov ovládla domáca hráčka Zacharovská, ktorá vyhrala s pohodlným náskokom 10 úderov pred českou hráčkou Michaelou Markovou. Zacharovská tak postúpila už po druhýkrát na finále.


/Golfový tréner Keith Wood v úlohe pozorovateľa na Faldo Series Slovakia 2019./

V kategórii do 21 rokov sa z víťazstva tešila domáca golfistka Čičová pred Lindou Ilavskou (83+80ľ80).  Tretí deň bol bohatý na neskoré príchody a penalizácie. Jednej hráčke dokonca arbitri udelili diskvalifikáciu a dvaja hráči začali kolo s 2 trestnými ranami. „Tešíme sa z výsledkov juniorov. Veríme, že slovenskí zástupcovia potvrdia svoju kvalitu aj vo veľkom novembrovom finále v Al Ain,“ povedala Sylvia Hrušková, riaditeľka turnaja a generálna riaditeľka rezort Black Stork vo Veľkej Lomnici.

/FALDO SERIES SLOVAKIA 2019 – fotogaléria/

jj, foto: www.golftatry.sk

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv