Neprehliadnite

Ďalšia Woodsova operácia, tentoraz sa ozvalo ľavé koleno

 

Sezóna sa ešte poriadne ani neskončila a Tiger Woods sa bleskovo podrobil ďalšej operácii. Tentoraz sa však chirurgický zákrok netýkal jeho chronických problémov s chrbtom, ale poškodených väzív v ľavom kolene. Preto sa podrobil bežnej artroskopickej operácii, no súčasne piatej na rovnakom kolene. Legendárny Woods uviedol, že môže už opäť chodiť a za niekoľko týždňov bude môcť naplno aj trénovať. Všetko nasvedčuje tomu, že by mohol štartovať v októbri na novom turnaji US PGA Tour – Zozo Championship v Japonsku.

Úradujúci šampión US Masters podstúpil operáciu koncom mesiaca august u doktora Verna Cooleyho, jedného z chirurgov, ktorý operoval jeho prední krížny väz v roku 2008. „Urobili sme všetko, čo bolo potrebné. Tiež sme skontrolovali celé koleno. Nenašli sme žiadne ďalšie problémy,“ vysvetlil Cooley. Woodsove problémy s ľavým kolenom sa tiahnu už od amatérskych čias. V roku 1994 sa podrobil operácii nezhubných nádorov a zjazveného tkaniva. O osem sezóne neskôr v roku 2002 podstúpil ďalší chirurgický zákrok na odstránenie cisty. V roku 2008 prišla potom už zmienená operácia pretrhnutého krížneho väzu.

Tú podstúpil po svojom víťazstve na US Open, už predtým však musel v rovnakom roku po US  Masters na artroskopickú operáciu. V roku 2011 si potom v kolene podvrtol stredný krížny väz. Po relatívne pokojnej vlaňajšej sezóne bez zranenia, keď sa Woods vracal po operácii chrbta, si tento rok prešiel sériou zdravotných problémov a komplikácií. Kvôli uvedeným ťažkostiam absolvoval v uplynulej sezóne len 12 turnajov. Na jar sa odhlásil z Arnold Palmer Invitational kvôli napätiu v krku.

Počas letných mesiacov ho sprevádzali bolesti v zadnej časti tela. Začiatkom augusta sa odhlásil z turnaja  The Northern Trust po prvom kole, pretože mal stuhnutý šikmý chrbtový sval. Na podujatí BMW Championship v nasledujúcom týždni neprešiel medzi 30 najlepších hráčov v nadstavbovej časti FedEx Cupu a neprebojoval sa tak na záverečný turnaj Tour Championship, kde sa hralo o 10 miliónov USD. Sezóna, v ktorej v apríli triumfoval v Auguste, sa pre neho predčasne skončila.

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv