Neprehliadnite

Marathon Classic: Ázijská žatva pokračuje, Lexi opäť tesne pod vrcholom

 

Deviaty titul pre Sei Young Kim na LPGA Tour v kariére, deviaty titul pre kórejský golf v tejto sezóne. A už jedenáste ázijské prvenstvo z doterajších tohtoročných 19 turnajov na najprestížnejšom ženskom okruhu. To všetko priniesla nedeľa na Marathon Classic.

Vo finále sa jednalo len o súboj medzi Kim a Američankou Lexi Thompsonovou, ktorá pred finálovým kolom strácala na líderku jedinú ranu. Na svoju súperku sa ale ani raz v záverečnom dejstve nedotiahla. Ako rozhodujúca sa ukázala polovina kola, ktorú Kim absolútne ovládla piatimi berdíkmi v rade na jamkách 7, 8, 9, 10 a 11. Vďaka tomu si vypracovala náskok, o ktorý už na posledných jamkách neprišla.

A to ani napriek tomu, že Lexi sa z turnajom rozlúčila berdíkom a íglom na posledných dvoch jamkách, zatiaľ čo jej kórejská súperka zapísala len dva pary. Aj tak s celkovou bilanciou -22 triumfovala o dva údery. „Skutočne som chcela ďalšie víťazstvo, o to viac v tomto týždni, pretože na posledných dvoch som hrala vážne zle,“ prezradila Kim, ktorá v tejto sezóna začiatkom mája ovládla už LPGA Mediheal Championship.(

Zato Thompsonová, ktorá sa vo svete zviditeľnila už aj spoločnými turnajmi s golfistami, si musí na svoje tohtoročné druhé víťazstvo ešte počkať, keď sa zatiaľ len raz radovala začiatkom júna na ShopRite LPGA Classic. „Young Kim hrala neskutočný golf. Ja som dnes netriafala loptičku práve najlepšie, ale aj tak som zahrala za mínus päť. Takže záver bol dobrý. Víťazka bola úžasná, zaslúžila si to,“ uviedla po turnaji Američanka Thompsonová.

Atraktívna zámorská golfistka v tomto roku už trikrát figurovala na druhom mieste, ku ktorým treba ešte pripočítať jednu tretiu a štvrtú priečku. Na rozdiel od víťaznej Kim už ale má na svojom konte historicky triumf na major turnaji. Šancu zmeniť to, dostane už na budúci týždeň na Evian Championship a AIG Women’s British Open.„Zatiaľ som major nevyhrala. Myslím, že sa na majoroch vždy až príliš snažím. Musím tam hrať ako na iných turnajoch, proste to nechať plynúť, aby sa to mohlo stať,“ želá si Kim.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv