Neprehliadnite

US Open: Padne po 114 rokoch rekord Škóta Willieho Andersona?

 

Jediný čistý hetrick si na US Open pripísal pred viac než storočím škótsky rodák Willie Anderson, ktorý triumfoval v rokoch 1903, 1904 a 1905. „Snažím sa na to radšej nemyslieť. Je predo mnou ďalší turnaj, pôjdem na ihrisko a budem predvádzať, čo viem. Bude to zase náročný test, to všetci vieme,“ poznamenal 29-ročný Koepka.

O to väčšiu má motiváciu dokázať, že už dávno patrí medzi golfové esá. Víťaza štyroch major turnajov a obhajca titulu totiž americká televízna stanice Fox nezaradila do upútavky. „Bol som v šoku. Mali na to rok, niekto by mal letieť,“ skonštatoval dotknutý Koepka.

Na druhú stranu záujem o jeho osobu nemožno poprieť, pretože rastie. Zatiaľ čo vlani prišlo na jeho tlačovú konferenciu pred US Open šesť novinárov, tento rok bx sa ťažko našlo šesť voľncvh miest. A ľudia ho poznávajú aj na uliciach či v reštauráciách. „Príde mi divné, keď na mňa ľudia čumia. Som obyčajný chlap ako ostatní. Snažím sa len dobre hrať golf,“ vysvetľuje.

Na ihrisku v Pebble Beach bude musieť hrať veľmi dobre, pretože podmienky budú ako vždy na US Open tvrdé. Ihrisko nie je až tak dlhé, ale očakáva sa, že drajvre na dlhé rany hráči skôr nechajú vo vaku. Z jednej strany ferveje sú domy a z druhej hrozia vlny Pacifiku. V teple a vetre navyše budú dosť tvrdé gríny.

„Ihrisko je zradné,“ vystihol podmienky hviezdny Tiger Woods, trojnásobný šampión US Open, ktorý po prvý raz vyhral v roku 2000 práve v Pebble Beach a s rekordným náskokom 15 úderov. „Je šialené, že už je to devätnásť rokov, ale pamätám si každú ranu,“ reagoval Woods.

Aktuálny víťaz aprílového US Masters by si v prípade výhry pripísal 82. titul na okruhu US PGA a šestnáste na majore. Přiblížil by sa tak výrazne k rekordu Jacka Nicklausa, ktorý oslavoval na majore osemnásťkrát. „Pokiaľ sa budem ďalej cítiť fyzicky lepšie a lepšie, čo sa aj deje, tak si hypoteticky dávam ešte desať rokov. Potrebujem si len vytvárať šance,“ podotkol s úsmevom Woods.

Do okruhu favoritov US Open patri severoírsky hráč Rory McIlroy, Angličan Justin Rose a viacero Američanov na čele s Dustinom Johnsonom. Manžel dcéry legendárneho hokejistu Wyayne Gretzkého tento rok skončil druhý na US Masters aj na US PGA Championship, ale vysoké ambície má aj jeho krajana Jordan Spieth. US Open je z golfových majorov najštedrejší. Medzi hráčov sa rozdelí 12,5 milióna USD. Vlani Koepka dostal 2,16 milióna USD a tento rok zinkasuje šampión ešte o 100.000 USD viac.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv