Neprehliadnite

Spilková si zobrala vynútenú prestávku, trápi ju vyčerpanie organizmu

 

Najmenej dva týždne v pokoji bez golfu musí stráviť Klára Spilková. Dvadsaťštyriročnú českú profesionálku, ktorá tento rok hrá prvú kompletnú sezónu na elitnej LPGA Tour, trápi vyčerpanosť.

„Situácia ma samozrejme mrzí, nikdy som také problémy nemala. Cítim neustále únavu a príliš ani nejem. Zdravie je to najdôležitejšie a chcem mu podriadiť všetko tak, aby som sa mohla vrátiť v stopercentnej kondícii,“ uviedla hráčka.

Minulý týždeň Spilková odstúpila po 1. kole kvôli zažívacím problémom z major turnaja KPMG Women’s PGA Championship v Chasce. Po návrate do Česka preto podstúpila dôkladnú zdravotnú prehliadku.

„Nechala som si vďaka Dukle Praha urobiť testy, ktoré ukázali určité zvýšené hodnoty,“ vysvetlila. „Bola som neustále unavená, po tréningu alebo po deviatich jamkách hrania. Myslela som si, že je to spôsobené nejakými zažívacími problémami z jedla,“ dodala Spilková.

Vyšetrenia ale odhalili, že zrejme prechodila bližšie neurčené problémy, ktoré spôsobili jej súčasný zdravotný stav. Lekári jej preto odporučili dvojtýždenný oddych. „Verím, že ďalšie testy už prinesú lepšie správy,“ poznamenala Spilková, ktorá ale neodletí na dva plánované turnaje do USA.

Česká olympionička vynechá od 11. júla akciu v Ohiu a od 17. júla v Midlande. Ďalší program sa bude odvíjať od aktuálneho stavu. Na nasledujúce major eventy, koncom júla – Evian Championship vo Francúzsku a začiatkom augusta British Open, sa Spilková nekvalifikovala. Potom nasleduje od 8. septembra Ladies Scottish Open.

Pražská rodáčka v tejto sezóne odohrala na LPGA Tour jedenásť turnajov a katom do finálových kôl prešla trikrát. Jej najlepším výsledkom je 32. miesto na Havajských ostrovoch. V poradí sezóny LPGA, tzv. Race to CME Globe, je aktuálne na 124 mieste.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv