Neprehliadnite

MSLT 2019 – 3. kolo: Dámska premiéra pri Malom Dunaji v Sedíne

 

Tretí turnaj 15. ročníka jedinej dámskej túry na Slovensku sa odohral na „novom“ ihrisku. Za mesiace svojej prevádzky a vďaka kvalitnej údržbe, dozrelo do šťavnatej krásy.

Na Slovensku je už málo ihrísk, ktoré dámska túra ešte nenavštívila. Po tomto ročníku si z ich zoznamu treba vyškrtnúť Sedín Golf Resort. Začiatkom júna po naozaj daždivej a studenej jari, ktorú vystriedali teplé a slnečné dni leta, dosiahlo krásnu zelenú podobu.

Hra v prírode

Ihrisku nie je čo vytknúť. Umiestnené v krásnom prostredí lužných lesov Malého Dunaja, ktorý ho z jednej strany obteká, hoci doň nezasiahne. Navrhnuté s citom pre využitie terénu i lesného porastu, s dostatkom vodných prekážok, pričom len štyri jamky s nimi nemajú žiadny kontakt. Mesiace fungovania aj údržby už preverili realizáciu a v súčasnom stave má ihrisko všetko, čo potrebuje na normálnu prevádzku, komfortný niekoľkohodinový pobyt hráčov na ňom.

Oáza kľudu

Lokalita, v ktorej je ihrisko postavené, ďaleko od rušných ciest aj ľudských obydlí, ale najmä dostatok lesného porastu, aj krásnych trávnatých plôch z neho robia oázu relaxu. K tomu treba prirátať len „hluk“ vtáčieho spevu. Ideálne miesto pre golf. Ten nie je vo svojej podstate vôbec hlučný, ukričaný, práve naopak, golfisti preferujú ticho, tlmený hovor, aby sa vedeli koncentrovať na svoju hru a nerušili druhých. Výhodou mierneho odsadenia ihriska od klubového domu a celého zázemia vrátane cvičných plôch je práve fakt, že prirodzený hluk jeho prevádzky nikoho nevyrušuje pri hre.

Nová generácia

Dámska túra sa nám začína omladzovať práve zásluhou jej stabilných niekedy až dlhoročných účastníčok. Niektoré z nich totiž ku golfu priviedli i svoje dcéry a tie sa pomaly začínajú postupne zúčastňovať turnajov túry. Ak by tento trend pokračoval, je to prísľub do budúcnosti dámskeho golfu na Slovensku.

 

Výsledky MSLT 2019 – 3 .kolo:

/Kategória HCP 0 – 24,4/
1. Lucia Havrlentová
2. Dominika Sedmáková
3. Jana Rychtáriková

/Kategória HCP 24,5 – 36/
1. Barbora Rychtáriková
2. Miriam Trenčianska
3. Klaudia Rebrošová

/Kategória HCP 37 – 54/
1. Miroslava Kudličková
2. Gabriea Srnková
3. Zuzana Tomčíková

Doplnkové súťaže:
Najdlhší odpal: Barbora Rychtáriková
Najbližšie k jamke: Dominika Sedmáková
Najštýlovejšia hráčka s titulom „Striped Lady“: Daniela Štefancová

 

/FOTOGALÉRIA MSLT 2019 – 2. kolo/

Text: Andrej Obuch Foto: Adrian Stránsky

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv