Neprehliadnite

Jubilantka

 

Keď prichádzala na svet dnešná tínedžerka, bol slovenský golf na vzostupe. Pred pätnástimi rokmi rástol u nás počet ihrísk aj hráčov, vznikali nové turnaje aj nové série. Napriek tomu sa mi s odstupom času zdá, že golfová komunita bola relatívne malá a že sme sa vlastne všetci poznali. Redakcia mladého slovenského časopisu Golf sa po dvoch rokoch existencie sformovala okolo golfových kozákov, akými boli Janko Pečo, Marián Rybár, Peter Gál, Vlado Hrtko. Mali sme prvé skúsenosti s organizovaním golfových turnajov. Slovenská firemná liga v golfe patrí k najstarším túram, ktoré na Slovensku existujú. Boli sme plní elánu a odhodlania pomôcť staronovému športovému odvetviu nielen písaním o súčasnosti a minulosti, ale aj organizovaním a podporou nových turnajov, sérií a ich rozličných formátov.


Už v tom čase mala Ľudka Turčanová niekoľkoročné skúsenosti s dámskymi turnajmi. Ako napísala, bol to balzam na prekonanie určitého komplexu, ktoré mali niektoré dámy, keď hrali spoločne vo flajtoch s mužmi. Zrejme táto myšlienka naštartovala Ľudku, aby organizovala nielen samostatné turnaje, ale počas sezóny aj niekoľko turnajov. Výdatne jej pomáhal Marián Rybár, ktorý ako člen redakčného tímu nášho časopisu už mal skúsenosti z podobnej niekoľkoročnej činnosti, veď mal pod palcom organizáciu Firemnej ligy. Napokon sme zistili, že naša vzájomná spolupráca má efekt a prináša úspech v podobe nárastu počtu hráčok a ich spokojnosti. Začala sa písať spoločná história jedinej dlhodobo fungujúcej dámskej túry na Slovensku.
Medzičasom vyrástla, stabilizovala sa jej štruktúra, pribúdali novinky. Jednou z nich bola možnosť pánov hrať na dámskych turnajoch. Často totiž robia sprievod manželkám, dcéram, priateľkám. Rodina, najmä počas víkendov, chcela byť spolu. No byť celý deň na golfovom ihrisku, vyčkávať a nezahrať si, to nedávalo zmysel. Podobný mód fungoval v Česku, skúsili sme to aj u nás. A osvedčilo sa. Samozrejme, páni majú vlastné flajty, vlastnú kategóriu, vlastnú súťaž. Dámy už netrpia v miešaných flajtoch. Prínosnou novinkou bola aj doplnková súťaž o najštýlovejšiu hráčku. Zdalo sa nám prirodzené oceňovať krásu, vkus, ženskosť. Zabralo to.


A vlani sme prišli s ďalšou novinou – každý turnaj dostal svoju farbu. Kto nevidel, môže ľutovať. Ženská kreativita a nápaditosť sa na každom turnaji prejaví v tých najkrajších podobách. Golf sa v dámskom ponímaní na Slovensku stáva nielen športovou disciplínou, ale aj novou estetickou kategóriou. Pätnásť ročníkov dámskej túry má však od prvého ročníka aj spoločného menovateľa. Sme radi, že je ním značka Mercedes-Benz. Golfová komunita na Slovensku sa za ostatných pätnásť rokov rozrástla, už sa dávno všetci nemôžeme poznať. No myšlienka dámskej túry stále žije a mladá jubilantka v tínedžerskom veku píše nové a krásne kapitoly.

Ivan Mičko

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv