Neprehliadnite

Ryder Cup spustil lavínu aj v krajine galského kohúta

 

Ak niekto pochyboval o fenoméne golfového Ryder Cupu, tak nasledujúce riadky ho už zrejme preberú. Vlaňajší ročník sa vydaril najmä z pohľadu domáceho Francúzska, ale aj európskej perspektívy.

Vďaka jednému z najväčších športových podujatí si polepšila štátna kasa, ale v krajine galského kohúta vznikla stovka nových mestských ihrísk.

Podľa finančnej správy z výskumného centra Univerzity Sheffield Hallam sa ekonomické aktivity v súvislosti s Ryder Cupom vyšplhala až na neuveriteľných 235 miliónov eur.

V porovnaní s prestížnym súbojom s tímom USA z roku 2014, ktorý sa konal v škótskom Gleanegles, zaznamenali ostrovní odborníci nárast o takmer 130 miliónov eur.

Pod pojmom ekonomické aktivity treba rozumieť všetky minuté eurá od fanúšikov, návštevníkov akcie, ale aj organizátorov (Francúzska golfová federácia). Na Ryder Cup si vlani našlo cestu 270.000 divákov z viac ako 90 krajín celého sveta.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv