Neprehliadnite

Haney sa ospravedlnil za škandalózne výroky na adresu žien

 

Niekdajší tréner Tigera Woodsa Hank Haney vzbudil poriadny rozruch svojim štipľavými výrokmi na adresu nežného pohlavia. Stalo sa tak počas ženského US Open. Vo vysielaní na SiriusXM Radio nevedel, alebo nechcel vedieť, že spomínaný major turnaj má aj svoj ženský ekvivalent. A to nie je všetko.

Haney reportérovi Steve Johnsonovu priznal, že nepozná s celým menom ani šesť hráčok z LPGA Tour. Súčasne „žartoval“, že poltucet by vymenoval ale bez krstného mena, keby uviedol meno Lee, čím jasne narážal na expanziu juhokórejských golfistiek na najprestížnejšej ženskej túre.

Súčasne so zjavnou dávkou sarkazmu predpovedal, že US Open ovládne juhokórejská golfistka To sa aj stalo, pretože vyhrala piata hráčka na LPGA Tour Jeongeun Lee. Narážky na sexizmus a rasizmus nezostali bez odozvy. Sociálne siete zaplavili nahnevané reakcie.

Kritickými slovami nešetrila na Haneyho adresu ani americká golfistka kórejského pôvodu Michelle Wieová. „Ako kórejsko-americkú golfistku ma komentáre Hanka Haneyho sklamali a naštvali z mnohých dôvodov. Rasizmus a sexizmus už nie je na smiech Hank… Hanbi sa,“ vyzvala ho zámorská hráčka.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv