Neprehliadnite

Zurich Classic: Senzačný Sabbatini a Gay útočia na titul: „Brian ide solídne, môžem hrať agresívne“

 

Slovenský golfista Rory Sabbatini pokračuje vo famóznych výkonoch na US PGA Tour. Potom, čo na turnaji RBC Heritage po prvý raz pod vlajkou s dvojkrížom skončil v Top 10, opäť útočí na zisk prestížnej trofeje. Tentoraz na turnaji dvojíc Zurich Classic of New Orleans spoločne s Američanom Brianom Gayom.

Po piatkovom programe eventu, ktorý bojuje s časovým sklzom, nestihol naturalizovaný Slovák so zámorským kolegom opäť odohrať kompletné kol. Napriek tomu si miešaná dvojica drží na delenom druhom mieste. A to predovšetkým zásluhou skvelého manžela Slovenky Martiny Štofaníkovej.

Posledný pracovný deň v týždni najskôr zostávalo slovensko-americkej dvojici odohrať posledné kvarteto jamiek ešte štvrtkových fourballov. Pred dohrávkou boli so skóre -10 na delenej druhej priečke, po dohraní sa ale dokonca usadili na prvej pozícii. „Obaja si hráme svoju vlastnú hru. Rory rád chodí. Nechávam ho udrieť ako prvého a rozohrať svoju hru. Viem, že hráva dosť agresívne,“ vysvetlil Gay.

Najskôr síce držal skúsenú dvojicu nad vodou americký borec Gay, ktorý dvoma pármi na 15. a 16. jamke uchoval priebežné skóre na desať úderov pod par. Potom to ale opäť „rozbalil“ rodák z juhoafrického Durbanu, ktorý si v decembri prevzal slovenské občianstvo. S dvoma berdíkmi na záver posunul svoj tím do čela poradia.

Sabbatini si v rámci fourballov pripísal do skórkarty celkovo osem berdíkov a výraznou mierou sa tak podpísal na vynikajúcom priebežnom výsledku 60 úderov (-12). Golfista s ambíciami reprezentovať Slovensko na OH 2020 v Tokiu v rovnakom duchu pokračoval aj v piatkových foursomoch.

Na prvej jamke, ktorou pre neho bola desiatka, skvele drajvoval, keď Gayovi zostávalo na grín necelých 100 m. Napriek tomu skončil svojou ranou na gríne viac ako desať metrov od jamky, ale aj tak z toho nakoniec zachránil par.

Päťparová jedenástka už priniesla birdie, keď Sabbatini poslal na grín druhú ranu z neuveriteľných 266 metrov! Tento úder navyše skončil päť metrov od jamky! Gay síce ígl nezaznamenal, ale birdie bolo z kategórie povinných dohrávok.

Potom už stihli Sabbatini s Gayom obísť už len dve jamky. Na štvorparovej jamke číslo 12 pritom boli v problémoch, keď musel hrať slovenský golfista tretí úder z 80 metrov, ale zvládol to a jeho tímový kolega patoval do paru. Navlas rovnaký výsledok sa zrodil aj na trinástej jamke.

S celkovým skóre -13 figurujú Sabbatini s Gayom na priebežnej delenej druhej priečke, pričom od vedúcej americkej dvojice Peter Malnati – Billy Hurley III., ktorá už má svoje druhé kolo odohrané, ich delí jediný úder. Slovensko-americké duo budú druhé dejstvo dohrávať v ranných sobotňajších hodinách.

Štyridsaťsedemročný Gay sa naposledy tešil z turnajového triumfu na US PGA Tour v roku 2013. O štyri roky mladší slovenský reprezentant a šesťnásobný šampión na najprestížnejšom profesionálnom okruhu je na „čakačke“ ešte dlhšie. Jeho posledný turnajový titul sa datuje do roku 2011 a k turnaju Honda Classic.

„V prvých dvoch kolách hral Brian veľmi solídne a tak som si mohol dovoliť na to pritlačiť a hrať agresívnejšie. Jednoducho vďaka tomu môžem viac riskovať,“ prezradil pre zámorské médiá Sabbatini, ktorý v jednom momente myslel aj na magické kolo za 59 úderov, ale Gay pokazil niekoľko krátkych patov.

„Myslím, že to každému pomôže, ak po vašom nevydarenom údere, váš kolega zaberie a manko opäť zmaže. Je to pohodlné hrať s vedomím, že ste vo dvojici s vynikajúcim a skúseným golfistom,“ poznamenal Gay, ktorý je na rozdiel od Sabbatiniho v New Orleans s celou rodinou. “Stravujem sa v bare, jedávam na stole,“ s tradičnou dávkou humoru reagoval slovenský Rory.

Sabbatini nie na turnajoch s tímovými formátmi žiadnym „zelenáčom“. V roku 2003 sa spoločne s Juhoafričanom Trevorom Immelmanom tešili z prvenstva na prestížnom podujatí World Golf Championships-World Cup. Navyše, jeho vysoký aktuálny výkonnostný štandard potvrdzuje aj fakt, že na posledných šiestich turnajoch prešiel katom a vždy skončil v Top 40.

Priebežné poradie turnaja Zurich Classic of New Orleans nájdete tu:

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv