Neprehliadnite

Woodsov „comeback“ je najväčší v histórii športu, tvrdí Jordan

 

Legendárny basketbalista z NBA a golfový nadšenec Michael „Air“ Jordan v tom má jasno. Autorom najväčšieho návratu v histórii zámorského profesionálneho športu je podľa neho čerstvý víťaz US Master Tiger Woods.

Nezabudnuteľný basketbalistom s dresom číslo 23 dobre vie, o čom hovorí. V deväťdesiatych rokoch minulého storočia mnohí športové odborníci označili za „comeback“ histórie práve návrat „Air“ Jordana do zostavy Chicaga Bulls.

V tieni amerického golfistu tak zostávajú aj vydarené návraty Wayne Gretzkého a Maria Lemieuxa do hokejovej NHL, či „comeback“ hviezdy amerického futbalu Toma Bradyho (New England Patriots) do NFL alebo návrat Jona Jonesa do arény medzi bojovníkov UFC.

A hoci Jordan aj Woods hrajú rovnakú „ligu“, niekdajšia basketbalová ikona sa sklonila pred oživeným golfovým umením svojho osobného priateľa, ktorým sa blysol na ihrisku v Augusta National. Jordan aj Woods rozhodne patria do elitného klubu najlepších športovcov všetkých čias.

Nikoho už dnes neprekvapuje, že sú v podstate globálnymi ambasádormi svojich športových disciplín. Keď poviete v Afrike slovo basketbal, meno Jordan na seba nenechá dlho čakať. To isté platí o Woodsovi, ktoré meno samotné je už synonymom slova golf.

Oboch športových velikánov a ich návraty na profesionálnu scénu tak trochu spája aj historická štatistika. Jordan získal tri tituly šampióna NBA v rokoch 1991 – 1993. Potom si na dve sezóny odskočil k bejzbalu, aby po svojom „comebacku“ ukoristil ďalšie tri po sebe idúce tituly (1996 – 1998).

Ešte pred rokom pritom uvažoval Woods o ukončení už tak skvostnej kariéry. Vďaka chronickým bolestiam chrbta, ktoré vyústili do sérii štyroch chirurgických zákrokov, a problémom v rodinnom živote, stratil smer a motiváciu. Aj viacerí golfoví odborníci ho už odpisovali….

Lenže teraz sa karta obrátila. Pätnásťnásobný major šampión oživil atak na legendárneho Jacka Nicklausa, ktorý sa na turnajoch z kategórie major dokázal radovať z prvenstva dokonca osemnásťkrát. Woods si obliekol zelené sako po piatykrát a major trofej zdvihol nad hlavu po bradatých 11 rokoch.

„Ja som si len na dva roky odskočil k bejzbalu, ale to nebolo nič také veľké. Som si úplne istý, že sa sám seba pýtal, či sa vôbec dokáže vrátiť a dal do toho neskutočné množstvo práce. Postavil všetko na hlavu. Musel zmeniť svoju hru aj pohľad na golf. Pre mňa osobne to je najväčší comeback, ktorý som kedy videl,“ skonštatoval Jordan.

Legendárny „lietajúci býk“ sledoval posledné kolo US Masters 2019 spoločne s bývalým lídrom svetového golfu Lukom Donaldom na Floride. Neskôr priznal, že ho Woodsov výkon do značnej miery prekvapil. Keď ho však videl v zelenom saku, okamžite mu zagratuloval.

„Nikdy som si nemyslel, že sa vráti po fyzickej stránke. On sám si to nemyslel. Ale vrátil sa. Nikto nečakal, že sa vráti týmto spôsobom. Možno len on sám je jediným človekom na svete, ktorý veril, že by to ešte mohol dokázať,“ dodal Jordan.

„Pre mňa je to obrovský a neuveriteľný úspech. Psychicky si môžete vždy myslieť, že to dokážete, ale nikdy neviete, čo na to odpovie vaše telo. Jeho súperi majú teraz veľký problém. Tigerove sebavedomie už bude postavené na tomto triumf. Už vlani vyhral na US PGA Tour, teraz ovládol US Masters, teda ďalší major,“ uzavrel výpočet pozitív Jordan.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv