Neprehliadnite

Texas Open: Spanilá jazda kvalifikanta Connersa, Slovák Sabbatini na 36. mieste

 

Prekvapujúcim víťazom golfového turnaja Valero Texas Open v San Antoniu sa stal Kanaďan Corey Conners, ktorý súčasne získal prvý titul na US PGA Tour. Až 196. hráč svetového rebríčka si pritom musel účasť v hlavnej súťaži vybojovať v kvalifikácii. Slovák Rory Sabbatini skončil delený 36.

„Znie to proste neskutočne,“ uviedol Conners po nečakanom triumfe, ktorý získal s náskokom dvoch úderov pred Američanom Charleym Hoffmanom. Úspešný kvalifikant dokázal vyhrať turnaj US PGA Tour po deviatich rokoch.

Conners si vďaka čerstvému úspechu zaistil tiež štart na nadchádzajúcom major turnaji US Masters, kde sa predstaví po druhý raz. V roku 2015 štartoval v Augusta National ešte ako amatér. Dvadsaťsedemročný rodák z Ontaria sa stal pätnástym kanadským golfistom, ktorý ovládol event na najvyššom zámorskom okruhu.

Connerosovým doterajším maximom bolo druhé miesto vlani v októbri v Jacksone, tento rok bol tretí v januári v Honolulu. „Už som bol niekoľkokrát veľmi blízko a myslím, že som sa z toho poučil a dnes mi to dosť pomohlo,“ uviedol Conners.

Víťazovi turnaja v San Antoniu s dotáciou 7,5 milióna amerických dolárov neprekazili cestu za životným úspechom ani bogey na posledných štyroch jamkách. Predtým zahral na 14 jamkách záverečného dejstva desaťkrát birdie.

Sabbatini potvrdil aj v Texase svoju dobrú aktuálnu formu, ale súčasne aj fakt, že sa mu nedarí zahrať úplne vyrovnane všetky kolá. Zatiaľ čo prvé dve kolá zahral senzačne, vo finálových rundách sa trochu trápil. Napokon po kolách za 69, 68, 72 a 73 úderov uzavrel svoju bilanciu na skóre 282/-6. Juhoafričan so slovenským pasom sa v poslednom dejstve prepadol o 20 priečok..

Konečné výsledky turnaj Valero Texas Open 2019 nájdete tu:
-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv