Neprehliadnite

Valspar Championship: Sabbatini senzačne v Top 20, Casey v Palm Harbor obhájil titul

 

Profesionál Rory Sabbatini dosiahol historicky najlepšie umiestnenie v slovenských službách. Na turnaji Valsper Championship zaostal za víťazným Paulom Caseym len o poltucet úderov, pričom s celkovým skóre 282/-2  obsadil senzačné delené 18. miesto.  

Na náročnom floridskom ihrisku Copperhead zaujal 42-ročný Sabbatini nielen svojim športovým výkonom, ale aj pestrým oblečením respektíve nohaviciam. Rodák z juhoafrického Durbanu predviedol očakávané tri kvalitné a vyrovnané kolá (70+69+73+70). Ak posunie ešte konzistentnosť svojich výkonov, môžeme sa oprávnene tešiť na olympijský turnaj v Tokiu.

Rory Sabbatini’s outfit is _____. pic.twitter.com/yIoXU4BLeO

— George Savaricas (@GeorgeSavaricas) 17. marca 2019

Sabbatini, ktorý si prevzal slovenského občianstvo v závere minulého roka v New York City zahral v treťom dejstve na 13. jamke takmer hole-in-one. Celkovo to však bolo jeho najhoršia runda s bilanciou 73/+2, pričom práve uvedené dva údery mu nakoniec chýbali, aby sa posunul v nabitej konkurencii do elitnej desiatky.

Manžel Martiny Štofaníkovej už v aktuálnej sezóne jedno umiestnenie v Top 20 vybojova. Bolo to na Shriners Hospitals For Children Open ešte v decembri minulého kalendárneho roka, do konca ktorého stále ešte reprezentoval svoju rodnou krajinu. Pod slovenskou vlajkou bola jeho doterajším maximom 33. priečka na evente Sony Open in Hawaii.

Angličan Casey žijúci v zámorí obhájil víťazstvo na turnaji Valspar Championship. Štyridsaťjedenročný golfista udržal na Floride v záverečnom dejstve vedenie z tretieho kola a získal tretí titul na US PGA Tour. Casey odolal v nedeľu predovšetkým tlaku Američana Jasona Kokraka, ktorý sa na neho na predposlednej jamke dotiahol.

Na záver však zapisoval bogey, zatiaľ čo ostrovný borec zvládol zahrať jamku v pare. Casey tak navzdory najhoršiemu zo štyroch kôl vyhral s celkovým súčtom 276/-8 o jeden úder pred Kokrakom a Juhoafričanom Louisom Oosthuizenom. Nedošlo na očakávaný atak svetovej jednotky Dustina Johnsona.

Americký „bombardér“  bol po sobote jednu ranu za Caseym, ale nakoniec sa podelil o šiestu pozíciu. Favorizovaný zámorský golfista a zať legendárneho kanadského hokejistu Wayne Gretzkého nezahral v poslednom kole ani jedno birdie a za víťazom zaostal o tri rany. Casey si pochvaľoval, že sebavedomie, ktoré získal vďaka vlaňajšiemu triumfu mu pomohlo ustáť tlak obhajoby.

„Vlaňajšia výhra bola úžasná. Mal som pocit, ako keby to bolo moje prvé profesionálne víťazstvo. Od tej doby sa cítim inak, viac si verím. Čím som starší, tým hrám lepšie,“ prezradil Casey, ktorý sa vlani vrátil do víťazného rydercupového tímu Európy a v Palm Harbor ukončil jedenásťročné čakanie na titul.

Casey je už tretím európskym víťazom na US PGA Tour v tejto sezóne za sebou po Talianovi Francescovi Molinarim (Arnold Palmer Invitational) a Severnom Írovi Rory McIlroyovi (Players Championship), pričom rovnaká pozitívna séria na americké túre sa profesionálom zo starého kontinentu naposledy podarila v roku 2010.

Konečné výsledky turnaja Valspar Championship 2019 nájdete tu:

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv