Neprehliadnite

Región Murau-Murtal? Ideálna dovolenka aj v letnej sezóne!

 

V rakúskom turistickom regióne Murau-Murtal už čakajú na letných návštevníkov. Okrem malebnej prírody a tradične kvalitných služieb tam majú na letnú sezónu pripravený aj atraktívny športovo-kultúrny program vrátane pretekov F1 na Red Bull Ringu.

V centre katastrálneho územia Murau leží rovnomenné okresné mesto, ktoré sa súčasne pyšní prezývkou „Mesto piva a dreva.“ Krásne staré jadro mesta sa príkladne miesi s medzinárodne oceňovanou architektúrou. Dovolenkový región Murau-Murtal sa rozprestiera v nadmorskej výške 700 až 2700 metrov, od merne kopcovitých Seetalských a Seckauských Álp až po drsné vrcholky Taurov. Niektoré etapy turistickej trasy „Od ľadovca k vínu“, ktorá smeruje z Dachsteinu až do vinárskeho kraja, vedú aj cez túto okúzľujúcu krajinu.

Murská cyklotrasa

Rieka Mur tvorí „zelenú“ niť neprieč tejto oblasťou, pričom pozdĺž jej brehov prechádza jedna z najkrajších a najvyťaženejších cyklistických trás v Rakúsku – Murská cyklotrasa. Na svoje si prídu aj športovo založení horskí cyklisti, ktorí sa snažia dostať na mierne vrcholky hôr. Na troch golfových ihriskách si amatéri aj profesionáli môžu do sýtosti zahrať svoju hru.


Zrýchlenie a spomalenie, adrenalín – to všetko zase sľubuje okruh Red Bull Ring v Spielbergu. Nezáleží na tom, v ktorom ročnom období si čerpáte dovolenku. Úlohu nezohráva ani fakt, či ste na mieste činu s rodinou alebo bez. Turistický región Murau-Murtal je jednoducho vždy pripravený uspokojiť aj tie najnáročnejšie chúťky a potreby návštevníkov. A všetko nasvedčuje, že inak tomu nebude ani v tejto letnej sezóne.


/MURAUBIENNAL 2019/

Tretiu júnovú sobotu sa v meste Murau už po druhý raz otvoria brány kultúrneho festivalu „Muraubiennal“. Ide o výstavný festival svetovej pivnej histórie, ktorý poskytuje informácie o histórii pivovarníctva mesta Murau s vlastnými divadelnými predstaveniami, verejnými prednáškami a ďalšími kreatívnymi podujatiami.


Murau je už od roku 1298 oficiálnym pivovarníckym mestom a od roku 1945 tu tiež domáci obyvatelia môžu piť murauské pivo. Od 15. júna do 12. októbra 2019 sa bude kultúrny festival „Muraubiennal“ venovať výhradne svetovej hviezde, ktorou je pivo.

/MURTAL SOMMER OPEN AIR 2019/

V termíne od 19. do 20. júna 2019 sa v športovom centre v Zeltwegu bude konať podujatie Murtal Sommer Open Air. Ide o jedinečné spojenie senzačného festivalu s legendárnymi medzinárodnými aj národnými speváckymi hviezdami a interpretmi známy šlágrov, či zástupcov z ľudovej hudobnej scény. Obce Judenburg, Fohnsdorf a Zeltweg budú po prvý raz, a spoločne, hostiť špičkové podujatie pod holým nebom. Počas dvoch festivalových dní si tu budú v priebehu viac ako 12 hodín podávať ruky šlágre a hity. Jedinečné bude aj prostredie, keďže otvorená, ale prekrytá aréna ponúka ochranu pred teplom či dažďom. Okrem hudobných zážitkov sa tu tiež budete môcť schuti najesť dobrôt regiónu Murtal, a to buď vo festivalovom areáli, alebo v špeciálnom salóniku Murtal Genuss VIP-Lounge.

/AIRPOWER 2019/

Po ôsmy raz bude Zeltweg dejiskom podujatia Airpower (6. a 7. septembra 2019). Airpower je dychberúca vzdušná šou, na ktorej svoje letecké umenie predvádzajú letky z celého sveta. Dokopy by sa malo prezentovať okolo 50 lietadiel národnej letky a až 200 ďalších medzinárodných či domácich leteckých strojov. Počas oboch dní sa očakáva návštevnosť okolo 300 000 divákov, ktorí svoje pohľady upriamia na oblohu, aby sledovali špičkové letecké výkony.

/E-MOBILITY PLAY DAYS NA OKRUHU RED BULL RING/

Vstúpte do sveta dopravnej budúcnosti počas podujatia „Krone E-Mobility Play Days 2019“. V spolupráci s vychýrenými partnerskými spoločnosťami, ako aj renomovanými medzinárodnými expertmi, sa bude na podujatí „Krone E-Mobility Play Days“ točiť všetko okolo témy budúcnosti dopravy. Tretie vydanie najväčšieho rakúskeho podujatia v odvetví sa uskutoční od 27. do 29. septembra 2019, pričom hostia môžu na Spielbergu inovácie zo sveta elektromobility nielen obdivovať, ale si ich dokonca aj sami vyskúšať. Opakovane sa bude klásť absolútny dôraz na čo možno najväčší počet testovacích jázd návštevníkov v elektrických automobiloch. Rozhovory „E-xperten Talks“ navyše poskytnú podrobnejšie informácie o vede a výskume.

/ČÍTANIE PRÍRODY/

Čítanie prírody znamená vnímanie znakov prírody a spoznávanie ich súvislostí a významov. Prírodu pritom vidíme ako „veľkú knihu“, v ktorej môže čítať každý. Chodník Neumarkter NaturLese-Methode je cestička v prírodnom parku Zirbitzkogel-Grebenzen, ktorá dáva modernému človeku podnety, ako môže čítať v knihe prírody. Ukazuje, ako môžeme prírodu vnímať omnoho podrobnejšie a ako pritom môžeme získať nové poznatky, impulzy a nápady do súkromného a pracovného života a na osobný rozvoj. Okrem hlavnej témy čítania prírody je k dispozícii rozsiahly celoročný program s turistickými a zážitkovými sprievodcami prírodným parkom.

/MÚZEUM ČÍTANIA PRÍRODY/

V septembri 2018 sa začala zážitková výstava v obci Neumarkt. Táto výstava čítania prírody zahŕňa aj dielne na workshopy s umelcami a vždy aktuálnu výstavu. Múzeum je určené pre deti, rodiny, školy, škôlky, a pod. – jedinečná je zóna pre batoľatá. Výstavy sa budú konať od Veľkej noci do konca októbra, v zime na dennej báze s jednotlivými zameraniami. Múzeum predstavuje atraktívnu alternatívu v prípade zlého počasia.


/ĎALŠIE VRCHOLY V LETNEJ SEZÓNE/

Dňa 5. júla 2019 sa bude konať podujatie Entente Floral v Pusterwalde. V roku 2019 sa Pusterwald (obec v dovolenkovom regióne Murau-Murtal), ktorý je viacnásobným víťazom titulu najkrajšej obce horských kvetín v Štajersku, zúčastní súťaže „Entente Florale“. Pôjde tu pritom o trvalú udržateľnosť, ochranu životného prostredia a výsadbu rastlín. Prvý júlový víkend sa v Knittelfelde bude na námestí Kapuzinerplatz konať európsky festival pouličného jedla – European Streetfood Festival).

Top podujatia v turistickom regióne Murau-Murtal v roku 2019

12. – 14. apríla: Histo Cup – otvorenie sezóny na okruhu Red Bull Ring
07. – 09. apríla: 21. MurtalClassic
07. – 09. júna: ADAC GT Masters Red Bull Ring
15. júna: Open Air Schlagerparade v obci Oberwölz
15. júna: Otvorenie festivalu „Muraubiennal 2019“ v Murau
19. – 20. júna: Podujatie Murtal Sommer Open Air v Zeltwegu
20. – 22. júna: Tour de Mur
23. júna: Ľudovo-kultúrny festival v Oberwölze
28. – 30. júna: Veľká cena F1 na okruhu Red Bull Ring
03. augusta: Beh Holzstraßenlauf St. Peter am Kammersberg
09. – 11. augusta: MotoGP Red Bull Ring
17. augusta: Preteky NAPADU Naturpark-Duathlon St. Lambrecht
17. – 18. augusta: Spomienkový beh Ruperta Hollhausa na Red Bull Ring
06. – 07. septembra 09.2019 AIRPOWER 2019 Fliegerhorst Hinterstoisser Zeltweg
28. septembra: Najväčšia slávnosť zháňania dobytka z pasienkov (Almabtrieb) v celom Štajersku z Lachtalu na Hochegg
27. – 29. septembra: E Mobility Play Days Red Bull Ring!

/Ďalšie informácie:/
TURISTICKÝ REGIÓN MARAU-MURTAL
www.murau-murtal.com,
urlaub@murau-murtal.com
Tel.: +43 (0)3572 44 249/

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv