Neprehliadnite

Honda Classic: Slovák Sabbatini šiesty, Čejku v 1. kole diskvalifikovali

 

Senzačný vstup do prvého kola na turnaji Honda Classic zaznamenal Rory Sabbatini. Slovenský reprezentant, zahral na úvod 67 úderov (-3) a usadil sa na delenom šiestom mieste spoločne s hviezdnymi borcami – Ameičanmi Brooksom Koepkom, Ricki Fowlerom a Španielom Sergiom Garcíom.

Juhoafričan, ktorý od tejto sezóny reprezentuje našu krajinu s cieľom prebojovať sa na OH 2020 do Tokia, skóroval v úvodnom dejstve šesťkrát. Z poltucta berdíkov zapisoval dva na prvej a štyri na druhej deviatke, okrem toho pridal aj tri bogey a zvyšok išiel v pare. Sabbatini tak na floridskom ihrisku v Palm Beach Gardens útočí na zatiaľ najlepší výsledok pod slovenskou vlajkou.

Podstatne menej príjemné spomienky na 1. kolo Honda Classic 2019 zostanú Alexovi Čejkovi. Nemeckého golfistu českého pôvodu totiž ako prvého hráča na US PGA Tour diskvalifikovali za porušenie nového pravidla. Štyridsaťosemročného rodáka z Mariánskych Lázni potrestali rozhodcovia kvôli používaniu zlej príručky na čítanie grínov.


Od januára tohto kalendárneho roku došlo v pravidlách k razantným zmenám, ktoré majú profesionálnym aj amatérskym golfistom uľahčiť orientácii v často archaických regulách, lepšie riešiť sporné momenty, zrýchliť a často aj uľahčiť hru.

Nová pravidlá pre čítanie grínov môžu naopak golfistom prácu skomplikovať. Hráči už nesmú používať úplne detailné informácie o sklonoch a záludnostiach grínov, čo v minulosti vzbudzovalo kritiku, pretože prirodzené schopnosti zvoliť správnu dráhu patu prebíjala možnosť dokonalej znalosti terénu. Veľkosť a rozsah týchto materiálov tak boli obmedzené.

Na Čejkove pochybenie na turnaji Honda Classic upozornil americký golfista Cameron Tringale, ktorý s ním išiel vo flajte. „Najskôr som to povedal svojmu kedíkovi a potom aj Čejkovi. Nevedel som, ako by som mal postupovať, tak som to povedal prvému rozhodcovi, ktorého som stretol,“ povedal „bonzák“ Tringale.

„Informoval nás, že Alex najskôr používa staré manuály,“ pridal šéf pravidlovej komisie PGA Robby Ware. „Alexove materiály nemali povolené merítko, ktoré je výrazne menšie. Sám priznal, že staré príručky používa, ale myslím, že netušil, že neodpovedajú pravidlám,“ dodal na vysvetlenie.


V Palm Beach Gardens vedie po úvodnom kole so skóre -6 Jhonattan Vegas z Venezuely. O dve rany späť delia druhú priečku ďalší štyria hráči, medzi ktorými je napríklad aj juhoafrický veterán Ernie Els. Americký obhajca titulu Justin Thomas je zatiaľ delený dvadsiaty s odstupom štyroch úderov na lídra.

Honda Classic 2019 po 1. kole:

1. Jhonattan Vegas (Venezuela) 64/-6, 2. Zach Johnson (USA), Ernie Els (JAR) 66/-4, Ben Silverman (Kanada) a Lucas Glover (USA) všetci štyria 66/-4, 6. Rory Sabbatini (Slovensko) 67/-3

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv