Neprehliadnite

Honda Classic: Mitchell posledným patom zarmútil hviezdy, Sabbatini 36.

 

Záverečný úspešný štyri a pol metra dlhý pat do birdie rozhodol o výhre amerického golfistu Keitha Mitchella na turnaji Honda Classic. Slovák Rory Sabbatini, ktorý bol po prvom kole na delenej šiestej priečke, skončil napokon na 36. mieste. Mitchell na floridskom ihrisku PGA National v Palm Beach Gardens za sebou nechal slávnych krajanov Brooksa Koepku s Ricki Fowlerom a oslavoval prvý triumf na US PGA Tour. Sabbatini sa v poslednom kole katapultoval o deväť priečok smerom hore.

Manžel Martiny Štofaníkovej dosiahol na Floride druhý najlepší výkon pod slovenskou vlajkou, pričom o tri priečky skončil lepšie len na evente Sony Open Hawaii (33. miesto). Štyridsaťdvaročný Sabbatini ťažil tentoraz nielen zo svojich dlhých drajvov, ale aj kvalitnému patovaniu. Adept na slovenský olympijský dres v Tokiu však ani v Palm Beach Gardens nedokázal predviesť štyri konzistentné kolá. Dvakrát zapisoval sympatických 67 úderov, avšak v druhom dejstve obišiel ihrisko na 74 rán a v finálové kolo uzavrel výkonom 73.

Rodák z juhoafrického Durbanu, ktorý si v závere minulého kalendárneho roka prevzal slovenské občianstvo na konzuláte v New York City, zaznamenal počas celého turnaj 18 berdíkov a v tomto ukazovateli boli štvrtým najlepším golfistom na zelenom koberci. Okrem toho si do osobnej štatistiky zaknihoval aj 15 bogeys a v druhom kole na štvorparovej jamke číslo 11 a trojparovej pätnástke zahral dokonca double bogey. Sabbatini sa v úvodnom kole blysol odpalom dlhým 341 m, pričom v tejto činnosti mu patrilo tiež štvrté miesto.

Slovenský reprezentant sa mohol tentoraz opierať aj o svoje výkony na gríne, v štatistike patovania sa s prehľadom dostal medzi desiatich najlepších hráčov. V presnosti drajvov figuroval na Floride na 20. priečke (67,86 %) a pri hre z pieskových bunkrov mal takmer 67% úspešnosť (24. miesto). Sabbatini odohral v tomto roku zatiaľ deväť turnajov, pričom len trikrát neprešiel katom. Zatiaľ, čo vlani si na svoj bankový účet pripísal čiastku 1,126.057 USD, v aktuálnej sezóne sa zatiaľ zastavil na sume 149.164 USD.

Golfista, ktorý má v bilancii 71 umiestnení v Top10 na turnajoch US PGA Tour,  okupuje v rebríčku FedEx Cupu 166. miesto so ziskom 71 bodov a v aktuálnom svetovom rebríčku profesionálnych golfistov mu patrí 227. miesto (71,296). Víťaz turnaja Honda Classic 2019 Mitchell mal po štyroch dejstvách deväť úderov pod par. Vďaka berdíku na poslednej jamke sa vyhol play-off s trojnásobným víťazom major íventov a niekdajšou svetovou jednotkou Koepkom a Fowlerom, ktorý patrí už niekoľko rokov ku svetovej špičke.

„Pred posledným patom som vedel, že by ma čakalo play-off s budúcimi členmi Siene slávy, čo by bylo pro chlapca hrajúceho druhý rok na najprestížnejšom okruhu a bez titulu veľké sústo. Preto som nesmierne rád, že som to premenil,“ usmieval sa Mitchell. Dvadsaťsedemročný hráč má teraz istotu štartov na US PGA Tour ďalšie dva roky a predovšetkým si dokázal, že je schopný vyhrávať. V minulosti sa mu to medzi profesionálmi podarilo len raz na bezvýznamnej malej sérii, inak skôr v rozhodujúcich momentoch kazil. „Už som nechcel byť na zlej strane, ale chcel som vidieť svet z tej lepšej, druhej strany,“ uviedol golfista.

V boji o prvenstvo sa dlho držal tiež Vijay Singh z Fidži, ktorý v 56 rokoch útočil na štatút najstaršieho víťaza na US PGA Tour. Trojnásobný major šampión, ktorý celkovo ovládol 34 turnajov na zámorskom okruhu, nakoniec obsadil šieste miesto s odstupom troch úderov. Menej príjemné spomienky na podujatie Honda Classic zostanú Alexovi Čejkovi. Český golfista v nemeckých službách sa stal prvým hráčom, ktorého diskvalifikovali na základe nových pravidiel.

Konečné výsledky turnaja Honda Classic 2019 nájdete tu:

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv