Neprehliadnite

U susedov nič nové, Spilková piatykrát Golfistkou roka

 

V poradí piaty ročník oslávila česká anketa Golfista roku, ktorá má aj za sezónu 2018 rovnakého absolútneho víťaza – Kláru Spilkovú. Anketu pod záštitou PGA of Czech Republic si 24-ročná rodáčka z Prahy tentoraz podmanila vďaka tomu, že ako prvá česká golfistka získala kartu na prestížnu LPGA Tour.

„Mám za sebou rok, v ktorom som uhrala kartu na LPGA, a to je zatiaľ asi najviac, čo sa mi v golfovej kariére podarilo. Rok predtým som vyhrala prvý turnaj na Ladies European Tour a som rada, že každý rok pridávam niečo, čo je v danej chvíli najviac. Vážim si toho, že sa mi podarilo opäť v ankete vyhrať,“ uviela vo svojom vyhlásení Spilková.

Česká olympionička má za sebou dva prvé turnaje na LPGA Tour, ale v Austrálii ani raz neprešla katom. „Mám šťastie, že som po ôsmich rokoch na LPGA, a myslím, že ešte prídu ďalšie bomby,“ sebavedome dodala.

Spilková a Filip Mrůzek prevzali na slávnostnom večere na pražskom Žofíne ocenenie pre najlepších českých profesionálov. Rovnaký štatút medzi amatérmi obhájili v ankete Českej golfovej federácie Sára Kousková a Šimon Zach, ktorý sa pripravuje na prestup medzi profesionálov.

Aj Mrůzek prežil vlani jednu z najlepších sezón. Z desiatich štartov na Challenge Tour prešiel päťkrát katom a vždy skončil v Top25. V Rakúsku dokonca dlhší čas viedol a nakoniec obsadil ôsme miesto. Doma triumfoval aj na turnaji WGM Czech Open v Beroune, kde navyše vytvoril nový rekord ihriska.

Cenu športových novinárov si za minulú sezónu odniesol Pavel Suchánek, promotér turnaja WGM Czech Open. Akcia má za sebou päť rokov existencie, z dotácie 600.000 českých korún získa víťaz čiastku 200.000 CZK. Jednou zo špecialít je napríklad aj odmena pre amatérov za hole-in-one v podobe nákladného vozidla Tatra.

Golfista roku 2018 – anketa PGA of Czech Republic

Absolútny víťaz: Klára Spilková (Erpet Club Praha)
Najlepší profesionáli:
Klára Spilková a Filip Mrůzek (Royal Golf Club Mariánské Lázne)
Najlepší amatéri:
Sára Kousková (Prague City Golf Club) a Šimon Zach (Erpet Club Praha)
Cena športových novinárov: Pavel Suchánek, promotér turnaje WGM Czech Open

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv