Neprehliadnite

Tichá spomienka na zosnulého kamaráta na TPC Scottsdale

 

V absolútnom kontraste s tisíckami frenetických fanúšikov všade okolo stál na odpalisku slávnej 16. štadiónovej jamky na TPC Scottsdale opustený vak Jarroda Lylea. Bol tam ako tichá spomienka na hráča, ktorý vlani v lete vo veku 36 rokov prehral nerovný boj s rakovinou.

Nešlo o žiadny pompézny ceremoniál, napokon Lyle by to tak určite nechcel. Namiesto toho 73 golfistov, ktorí na turnaji Waste Management Phoenix Open prešli katom, mohlo v treťom dejstve prejsť okolo jeho bagu, dotknúť sa ho, a venovať tak tichú spomienku spoluhráčovi a kamarátovi väčšiny z nich, ktorý vlani podľahol zákernej chorobe.

Lyleho smrť ťažko zasiahla nielen austrálsku golfovú komunitu, z ktorej sa Lyle odrazil až ku kariére na US PGA Tour. Na nej však nedostal dostatok času, aby sa dokázal viac presadiť, pretože viac než s golfovými súpermi musel bojovať so svojou neustále sa vracajúcou chorobou.

A tak jeho najžiarivejším momentom na US PGA Tour navždy zostane okamžik zo soboty 5. februára 2011, keď na 16. jamke TPC Scottsdale sa Lyle osmičkou železom trefil rovno do jamky. Davy hučali a Lyle si s nimi užíval svoju nesmrteľnú chvíľku slávy.

Mimochodom, na vystavenom bagu visel aj jeho charakteristický žltý klobúčik, s ktorým často hrával. A vedľa neho bola tiež dočasne umiestnená plaketa na pripomienku jeho najslávnejšej rany v kariére, ktorá pred každým ročníkom od tej doby nechýba v tých najlepších zostrihoch z turnaja.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv