Neprehliadnite

Saudi International: Svetové hviezdy dali prednosť kontroverznému turnaju

 

To sa veru nestáva príliš často, ale v tomto prípade za tým treba vidieť peniaze. Hneď viacerí hviezdni golfisti dali nedávno prednosť turnaju European Tour pred podujatím z kalendára US PGA Tour. Navyše, podujatie Saudi International sa hralo v kontroverznom prostredí Saudskej Arábie.

Šéf European Tour Keith Pelley tak musel čeliť mnohým nepríjemným otázkam. Tie sa začali množiť po vražde opozičného novinára Džamála Chášukdžího, ktorého zavraždili na jeseň v Istanbule na saudskoarabskej ambasáde.

Chášukdží údajne písal kritické články o saudskom korunnom princovi Mohammedovi bin Salmanovi, ktorý si s najväčšou pravdepodobnosťou vraždu objednal. European Tour organizuje turnaje na Blízkom východe od roku 1989 a v tejto sezóne bude na Arabskom poloostrove poltucet eventov.

„Náš hlavný záujem sa upína k zaisteniu bezpečnosti hráčov a zamestnancov. Ako všetky globálne spoločnosti, ktoré operujú v regióne, situáciu monitorujeme. Keď sme to bližšie posúdili, a urobili sme si naši potrebnú analýzu v oblasti bezpečnosti a ochrany, posunuli sme sa dopredu a tešíme sa na túto novú kapitolu na European Tour,“, uviedol Pelley.

Zatiaľ čo na Waste Management Phoenix Open boli celkové prize money 7,1 milióna dolárov, na Saudi International si hráči rozdelili „len“ 3,5 milióna dolárov. Napriek tomu mnohí elitní golfisti dali prednosť súbežne hranému podujatiu na ihrisku Royal Greens Golf & Country Clubu v King Abdullah Economic City.

A dôvod? Štyria z piatich najlepších golfistov sveta prišli do kontroverznej ázijskej krajiny kvôli vysokému štartovanému. Jednotka Justin Rose, dvojka Brooks Koepka, trojka Dustin Johnson a päťka Bryson DeChambeau zamierili do Ázie, do Arizony cestoval len štvrtý hráč sveta Justin Thomas.

Organizátori saudskoarabského turnaja zlanárili napríklad tiež posledného víťaza US Masters Patricka Reeda z USA, jeho španielskeho predchodcu Sergia Garciu, ďalšieho major šampióna Henrika Stensona zo Švédska alebo anglické hviezdy Lee Westwooda s Ianom Poulterom.

Lepšie obsadenie už majú len turnaje z kategórie major, akcie série World Golf Championship a záverečné turnaje play-off na US PGA Tour. Organizátori turnaja Saudi International údajne len na štartovnom vyplatili 5 miliónov dolárov, pričom ďalší balík so sumou 2,5 milióna USD bol pripravený pre Tigera Woodsa.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv