Neprehliadnite

Saudi International: DJ cez European Tour opäť na svetový trón

 

Americký golfista Dustin Johnson ovládol v Saudskej Arábii nový turnaj z kalendára European Tour. Triumf na Saudi International mu okrem finančnej prémie 583.000 dolárov prinavrátil aj post svetovej jednotky, na ktorý sa posunul z tretej priečky.

Na európskom okruhu triumfoval fyzicky dobre disponovaný 34-ročný zámorský borec po šiesty raz. Predchádzajúcich päť titulov pritom získal na turnajoch zaradených zároveň do US PGA Tour, vrátane US Open v roku 2016. Na elitnom okruhu vyhral zať legendárneho hokejistu Wayne Gretzkého dohromady už 19 turnajov.

Pri Červeno mori sa Johnson radoval z prvenstva vďaka celkovému skóre -19 o dva údery pred Číňanom Li Haotongom, s ktorým sa po troch dejstvách delil o vedúcu priečku. Tretí napokon skončil Angličan Tim Lewis so stratou ďalšej rany.

„Každé víťazstvo na profesionálnom turnaji, a je jedno, kde na svete sa hrá, je jednoducho skvelé. Daria sa mi veci, na ktorých som pracoval, a z mojej hry sa vytrácajú chyby. Počas tohto víkendu som vlastne zahral jedinú vyložene nevydarenú ránu,“ skonštatoval Johnson.

V sobotu sa o rozruch postaral španielsky golfista Sergio García, ktorého diskvalifikovali kvôli hrubému porušeniu pravidiel a nevhodnému správaniu. Tridsaťdeväťročný šampión US Masters 2017 neudržal nervy na uzde a počas 3. kola zničil na ihrisku asi päť grínov. Víťaz vlaňajšieho Ryder Cupu sa za svoje správanie neskôr ospravedlnil.

Konečné výsledky turnaj Saudi International 2019 nájdete tu:

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv