Neprehliadnite

Provokácia? Američan Reed získal celoživotné členstvo na European Tour

 

Elitný golfista Patrick Reed sa stal členom prestížnej spoločnosti. Okrem neho sa totiž z amerických golfistov môžu respektíve mohli pochváliť celoživotným členstvom na European Tour len Jack Nicklaus, Arnold Palmer a Tom Watson.

Zatiaľ, čo u prvých troch menovaných legiend nešlo o žiadne prekvapenie, zvolenie Reeda vyvolalo vášnivú diskusiu a polemiku. Prečo práve golfista, ktorý bol podľa mnohých jednou z príčin konečnej prehry tímu USA s Európou na Ryder Cupe 2018? Prečo nie Tiger Woods alebo Phil Mickelson?

„Patrickov výkon v Auguste bol majstrovský, ukázal charakter a odhodlanie, čo je presne to, čo od neho očakávame,“ uviedol ako dôvod víťazstva Reeda na vlaňajšom US Masters šéf European Tour Keith Pelley. Zisk zeleného saka ale určite nebude jediným dôvodom pre Reedove európske členstvo. Spomínaní Woods s Mickelsonem totiž zvíťazili v Auguste dohromady už sedemkrát a celkovo získali 19 major titulov.

Logicky sa tak ponúka Reedova oddanosť European Tour. Lenže aj v tomto prípade je jeho zvolenie diskutabilné. Dvadsaťosemročný Američan sa na turnajoch európskej série zúčastňuje síce viac než iné hviezdy z USA, ale prevažne ide o spoločné turnaje US PGA Tour a European Tour. Do úvahy tak skôr pripadá marketingový ťah ze strany European Tour.

V každom prípade sa Patrick Reed stal 55. hráčom, ktorý získal doživotné členstvo na European Tour. Pred ním mal tú česť získať toto ocenenie v decembri Francesco Molinari za svoje premiérové víťazstvo na majore The Open v Carnoustie.

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv