Neprehliadnite

„Nechcem nikoho zdržovať,“ bráni DeChambeau svoje slimačie tempo

 

Americký golfista Bryson DeChambeau nevidí žiadny problém ohľadne tempa svojej hry. Za svoju pomalú hru už pritom zožal množstvo kritiky a horľavinu pridal do ohňa aj vo finálovom kole na turnaji Omega Dubai Desert Classic, kde ho video usvedčilo z viac ako minútovej prípravy na úder.

European Tour pôvodne video zverejnila preto, aby nechala fanúšikov detailne nahliadnuť do „vedeckého prístupu“, ktorým je DeChambeau známy. Američan s tradičnou bekovkou na hlave, ktorý turnaj vyhral o sedem úderv, pred ranou počíta s rôznymi veličinami, ako je napríklad hustota vzduchu, než odohrá loptičku.

Lenže spomínané video malo aj sekundárny efekt. Názorne totiž upozornilo na to, ako je DeChambeau pomalý. Navyše si to každý vzhľadom na časomieru videa mohol jednoducho spočítať. Navyše, do celej kauzy vošiel tretí rozmer.

V rovnakom kole dostal totiž prísny trest Číňan Haotong Li za absolútne malichernú chybu svojho kedíka a v dôsledku toho prišiel o viac než 90.000 eur. V jeho prípade boli arbitri nekompromisní, zatiaľ čo v prípade DeChambeaua si European Tour na svoju politiku voči pomalej hre nespomenula. DeChambeau uznáva, že je pomalší než majoritná časť jeho spoluhráčov.

„Stopujú ma takmer na každom turnaji. Nemá to však na mňa vplyv, pretože som na to zvyknutý. Snažím sa zrýchliť. Verte mi, robím pre to maximum. Nechcem nikoho zámerne zdržovať. Je to súčasť procesu a pravidlá žiaľ umožňujú určitý čas na ranu. Ja len plne využívam ich potenciál,“ reagoval piaty hráč svetového rankingu.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv