Neprehliadnite

ISPS Handa Vic Open: Lawov víťazný ígl na poslednej jamke

 

Škótsky golfista David Law rozhodol takzvaným íglom na poslednej jamke o svojom premiérovom víťazstve na European Tour. Na turnaji Vic Open v austrálskej Victorii dostal 27-ročný hráč na záverečnej päťparovej jamke loptičku do cieľa len na tri údery a zvíťazil o jednu ranu pred dvojicou domácich golfistov.

Austrálčan Brad Kennedy zahral na záverečnej jamke len par, jeho krajanovi Wademu Ormsbymu, ktorý bol lídrom poradia po troch hracích dňoch, už nestačilo ani birdie. Law pred záverečným dňom strácal na lídra tri rany, ale aj za pomoci šiestich berdíkov sa udržal v hre o titul. Skvelým finále potrestal Ormsbyho zaváhanie na trojparovej sedemnástke, kde spotreboval päť úderov.

„Stál som tam a hovoril si, že potrebujem ígl. Skúsil som to a našťastie loptička po druhej rane išla len osemdesiat stôp od jamky,“ vysvetlil šťastný víťaz. Po úspešnom pate potom musel čakať, ako sa bude dariť poslednej dvojici na ihrisku, až potom sa mohol radovať.

„Je to bomba. Nečakal som to, pre mňa je úspech už to, že môžem na European Tour hrať,“ povedal Law po triumfe na turnaji s dotáciou 1,5 milióna austrálskych dolárov. Rodák z Aberdeenu prežíva golfový sen, napokon ešte v roku 2017 to vyzeralo s jeho profesionálnou kariérou skôr pochmúrne ako perspektíve.

V tom čase sa totiž s priateľkou Natashou museli vyrovnať so životnou tragédiou, keď im ich syn Freddie zomrel pri pôrode. Golf sa tak razom stal sekundárnou záležitosťou. Ešte predtým, ako niekdajší šampión Scottish Boys aj Scottish Amateur Championship vlani ovládol domáci turnaj na Challenge Tour, začal premýšľať o inej práci.

Na konci sezóny sa však prebojoval na European Tour, keď skončil v celkovom hodnotení Challenge Tour v Top 15, pričom od nedele má v kolónke turnajové tituly číslo jedna. „Dneškom sa veci trochu menia. Vrátim sa domov, zamyslím sa a uvidím, ako si zariadim budúcnosť,“ dodal rodák z Aberdeenu.

Konečné výsledky turnaja ISPS Handa Vic Open 2019 nájdete tu:

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv