Neprehliadnite

Ďalší trest za stojacieho kedíka pri cvičnom švihu?!

 

Ak ste mali pocit, že potrestanie Haotonga Liho v Dubaji bolo značne bizarné, tak sa teraz radšej niečoho chyťte. Počas druhého kola na turnaji Waste Management Pheonix Open dostal totiž rovnaký trest s dvomi ranami Denny McCarthy, za ktorým jeho kedík skutočne stál. Lenže pri cvičnom švihu!

O deň neskôr ale rozhodcovia hráčovi trest zrušili a vrátili mu dve rany. Už v prípade Číňana Liho, ktorý kvôli tomu prišiel v prepočte o viac než dva milióny korún, sa aplikovanie nového pravidla zdalo dosť necitlivé, ale arbitri si ho obhájili. Kedík za Haotongom skutočne stál asi sekundu, keď už Číňan zaujímal postoj ku svojmu poslednému patu na turnaji.

Prípad McCarthyho ale posúva situáciu okolo nového pravidla ešte na nový „level“. Pokiaľ náhodou neviete, o čo ide, tak o to, že podľa nových pravidiel, platných od 1. januára 2019, nesmie kedík stáť v predĺženom smere hry za hráčom od chvíle, keď zaujíma postoj na švih. Na gíne sa golfisti môžu trestu vyhnúť poodstoupením od loptičky, kdekoľvek inde na ihrisku ale majú smolu a dve trestné proste dostanú. Teraz sa však ukázalo, že to najskôr platí aj pre cvičný švih, hoci v pravidlách, aspoň v ich slovenskej verzii, sa o tom nepíše.

Na McCarthyho čakala na päťpare 15. jamky zhruba šesťdesiatmetrová rana do grínu potom, čo dropoval trafenú vodu. To isté se stalo tiež jeho spoluhráčovi Blairovi Hamiltonovi, ktorý mal svoju ranu zahrať ako prvý. McCarthy si v tom momente skúšal cvičné švihy, keď ho zachytila kamera, ako za ním stojí v smere hry jeho kedík Derek Smith.

Ten odišiel až vo chvíli, keď McCarthy poodstúpil od loptičky a začal so svojí rutinou. McCarthyho cvičné švihy však boli evidované ako možnosť pre danú „užitočnú pomoc“. To, že následne odstúpil od loptičky, už ho nezachránilo. Aj keď predtým sa ešte k samotné rane nechystal…

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv