Neprehliadnite

Australian Open: Nelly Kordová uzavrela víťazný rodinný kruh u protinožcov

 

Ak sa voláš Korda, tak si predurčený vyhrať Australian Open. Bývalý československý reprezentant Petr Korda ovládol úvodný grandslam tenisovej sezóny v roku 1998, jeho syn Sebastian ho napodobnil vlani, keď triumfoval v juniorskej kategórii. Najstaršia dcéra Jessica Kordová zvíťazila na golfovom Australian Open v roku 2012 a teraz na rovnaký úspech dosiahla aj Nelly, rovnako profesionálna golfistka a prostredná z úspešných Kordových potomkov.

Dvadsaťročná Nelly Kordová, ktorá rovnako ako jej súrodenci reprezentuje USA, na turnaji LPGA v Grange triumfovala s náskokom dvoch úderov pred Kórejčankou Ko Čin-jong. Tretia Sü Wej-ling z Tchaj-wanu už za víťazkou zaostala o päť úderov. Česká jednotka Klára Spilková neprešla katom do finálových kôl a obsadila delenú 106. priečku. Kordová na ihrisku neďaleko Adelaide len potvrdila svoj ohromný potenciál. „Konečne som súčasťou rodinného klubu,“ usmievala sa atraktívna blondína, keď opisovala rodinnú anabázu a športové úspechy Kordovcov na austrálskej pôde.

Petr Korda si poskočil na oslavu víťazstva tenisového Australian Open pred viac ako dvoma dekádami, jeho dcéra Jessica slávnu „strihaciu“ roznožku zopakovala po golfovom triumfe o štrnásť rokov neskôr. Sebastian Korda kopíroval rodinnú tradíciu v roku 2018 a Nelly strihla ikonický rodinný skok teraz. Aj ona predviedla rovnako ako zvyšok rodiny tradiční oslavný výskok. „Zrovna som telefonovala s otcom a povedal: fajn, gratulujem, teraz už si súčasťou‚ Korda slamu‘,“ prezradila.

„Možno je tu niečo špeciálne vo vzduchu. Radi do Austrálie jazdíme a fakt si to tu užívame,“ doplnila členka úspešnej rodiny, ktorá žije na Floride. Na LPGA Tour sa Nelly dočkala druhého víťazstva, po prvý raz sa radovala vlani v októbri na Tchaj-wane. Aktuálny triumf ju vo svetovom rebríčku posunul zo súčasného šestnásteho miesta na hranicu elitnej desiatky. Dostane sa tak aj pred 25-ročnú sestru Jessicu, ktorá momentálne figuruje na dvanástej pozícii a nehrá kvôli zranenému zápästiu.

Konečné výsledky turnaja Australian Open 2019 nájdete tu:

 

 

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv