Neprehliadnite

Sony Open: Slovák Sabbatini bez problémov prešiel katom

 

Naturalizovaný slovenský golfista Rory Sabbatini potvrdzuje na turnaji Sony Open (dotácia 6,4 mil. USD) príslušnosť k svetovej elite. Na podujatí z kalendára US PGA Tour na Havajských ostrovoch sa bez väčších komplikácii prebojoval do víkendového finále, kde s celkovým skóre -5 bude útočiť na vedúceho Američana Matta Kuchara (-14) z delenej 20. pozície.

Rodák z juhoafrického Durbanu, ktorý si len pred niekoľkými dňami prevzal v New Yorku „slovenské papiere“, si v Honolulu v druhom dejstve polepšil o dva údery a poskočil v poradí o deväť priečok smerom hore. V druhom dejstve sa Sabbatinimu viac darilo na prvej deviatke, kde zapisoval trikrát birdie, päť parov, ale opäť zahral bogey na jamke číslo 6.

Šesťnásobný víťaz na najprestížnejšom profesionálnom okruhu si na druhej deviatke mierne pohoršil, keď síce zahral opäť trikrát birdie, ale okrem toho aj dve bogey a štyri pary. Eagle z prvého kola sa mu však opätovne zahrať nepodarilo. Napriek tomu, Sabbatini potvrdzuje, že patrí medzi hráčov s najlepším odpalom, pričom priemernú dĺžku svojich drajvov vylepšil zo vzdialenosti 343 na 352 m.

Sabbatini, ktorý sa pred štyrmi rokmi oženil so Slovenkou Martinou Štofaníkovou, v Honolulu potvrdzuje, že mu nerobí problémy ani hra s pieskových prekážok. Po troch problematických situáciách v bunkroch si udržal stopercentnú bilanciu pri záchrane. Medzi najlepších však slovenský borec aj napríklad v štatistike najrýchlejšej cesty na grín.

Spojenie Sabbatini – Slovensko zatiaľ funguje na výbrnú. Sabbatini zahral v piatok 67 úderov (-3) a s celkovým skóre -5 sa posunul na chvost druhej desiatky, pričom o túto pozíciu sa delí s Justinom Thomasom, Brandtom Snedekerom, Pattonom Kizzireom, Russellom Knoxom alebo Davisom Loveom III.

Líder turnaja Sony Open po dvoch kolách Kuchar vyhral v podzimnej časti novej sezóny US PGA Tour turnaj Mayakoba Golf Classic a prerušil tak víťazné suchoty trvajúce 1667 dní a 116 štartov od svojho triumfu na RBC Heritage v roku 2014. Američanovi však dýcha na krk jeho krajan Andrew Putnamom, ktorý za Hráčom roka minulej zámorskej sezóny zaostáva len o jediný úder.

Parádnym druhým dejstvom sa blysol Američan Stewart Cink, ktorý potreboval len 62 úderov a dostal sa tak na delené tretie miesto po boku Cheza Reavieho. Tomu sa v druhom kole vydarila neuveriteľná vec, keď zahral tri „hole outy“. Všetky na štvroparových jamkách druhou ranou zo vzdialenosti dlhšej ako 100 yardov (91,5 m).

Priebežné výsledky turnaja Sony Open nájdete tu:

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv