Neprehliadnite

Sony Open: Sabbatini zopakoval -2, slovenská vlajka stále vysoko

 

Profesionálny slovenský golfista Rory Sabbatini si udržuje na turnaji Sony Open konštantnú výkonnosť a po troch kolách mu patrí 27. priečka. Skúsený borec zahral v sobotu rovnako ako vo štvrtok skóre 68/-2 a celkovo sa zatiaľ zastavil na bilancii 203/-7.

Rodák z Durbanu, ktorý si len minulý týždeň prevzal v New York City slovenské občianstvo, si až v treťom dejstve zapísal prvé double bogey. Okrem toho mal na druhej deviatke už len štyri berdíky a rovnaký počet parov. Na prvej deviatke Sabbatini dvakrát skóroval, okrem toho zahral päťkrát par a dve bogey.

Vedenie Slovenskej golfovej asociácie (SKGA) angažovalo do národných služieb šesťnásobného víťaza turnajov na US PGA Tour s cieľom kvalifikovať sa na OH 2020 v Tokiu. Štyridsaťdvaročný Sabbatini figuruje v aktuálnom svetovom rebríčku na 201. mieste, pričom najbližší ďalší Slovák je až Peter Valášek na 1930. mieste.

V oficiálnom svetovom rankingu má v súčasnosti Slovensko len osem hráčov z toho traja sú amatéri. Sabbatini sa snaží prebojovať medzi vyvolených 60 golfistov, ktorí si to v budúcej olympijskej sezóne rozdajú pod piatimi kruhmi v krajine vychádzajúceho Slnka. Teraz mu patrí 49. pozícia.

Sabbatini, ktorý žije v Palm Beach County, kde je viac golfových ihrísk ako na celom Slovensku, štartuje na evente Sony Open pravidelne už 20 posledných rokov. Bývalý golfista Univerzity v Arizone a víťaz Svetového pohára 2003 s Juhoafričanom Trevorom Immelmanom, naposledy triumfoval na najprestížnejšom okruhu v roku 2011 na Honda Classic.

O rok neskôr práve tam stretol svoju súčasnú slovenskú manželku Martinu Štofaníkovú. Sabbatini štartuje na European Tour len výnimočne, respektíve doteraz maximálne dvakrát za sezónou. Naposledy ho diváci na starom kontinente mohli vidieť u našich susedov na Czech Masters v roku 2016. Možno však Sabbatini bude teraz častejšie hrať aj európsku túru, pričom prípadný štart na Czech Masters by bol skutočnou atrakciou.


Mimochodom, na čele havajského turnaja Sony Open v Honolulu je po troch dejstvách naďalej Matt Kuchar. Americký golfista zahral síce svoje najhoršie kolo z troch odohraných, avšak aj tak mu to stačilo na to, aby na čele zvýšil svoj náskok na dve rany. Kuchar však pred nedeľou ešte nemá zďaleka nič isté. Vo Waialae Country Clube totiž panujú skórovacie podmienky.

„Predpokladám, že zajtra budem musieť priniesť ďalšie dobré skóre. Bude potrebné zbierať berdíky. Je tam dosť skórovacích jamiek a dosť dobrých hráčov, aby som si mohol len tak hrať. Môj cieľ je zvýšiť náskok čo najviac to pôjde,“ plánuje Kuchar pred vyvrcholením eventu s dotáciou 6,4 milióna USD.

Priebežné výsledky turnaja Sony Open 2019 nájdete tu:

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv