Neprehliadnite

LET zavíta po troch rokoch opäť do Česka

 

Do Českej republiky sa vráti golfový turnaj najvyššieho ženskej európskej túry. Čakanie trvalo tri roky. Tipsport Czech Ladies Open (120.000 eur) bude spoločnou akciou Ladies European Tour (LET) a nižšieho okruhu LET Access Series (LETAS), ktorá sa na ihrisku na Karlštejně uskutoční od 23 do 25. augusta.

Promotérom nového turnaja je Luboš Koželuh, ktorého dcéry hrajú golf. Staršia Eva je profesionálkou a okrem iného robila caddie Kláre Spilkovej na olympiáde v Riu de Janeiro 2016. Tereza Koželuhová patrí zasa medzi najlepšie české amatérky. „Celý život sa pohybujem v športe a organizujem rôzne športové projekty. V golfe robím možno už dvadsať rokov komerčné seriály a obe dcéry hrajú golf na slušnej úrovni. To sa všetko sčítalo,“ zdôvodnil Koželuh svoje rozhodnutie zorganizovať turnaj.

Vlani sa ešte dohodu uzavrieť nepodarilo, ale povolenie ku spoločnej akcii LET a LETAS dostali vo Francúzsku a rovnaký model preto vznikol tiež u našich českých bratov. „Má nižšie prize money, než je štandard na LET, a štartové pole je z oboch sérií na polovicu,“ vysvetlil Koželuh: „Keď budeme šikovní a bude sa nám dariť, tak by som si prial organizovať turnaj dlhodobo.“

Golfových fanúšikov od našich západných susedov tak čaká nabitý august. Česká golfová federácia organizuje od 1. do 3. augusta na Konopišti tretí ročník Czech Ladies Challenge zo série LETAS (dotácia 35.000 eur) a 15. až 18. augusta na Albatrosse prebehne mužský D+D Real Czech Masters z elitného okruhu European Tour s dotáciou 1,1 milióna eur.

Dámsky turnaj okruhu LET sa v Česku hral naposledy v roku 2016 na Dýšině pri Plzni, kde sa uskutočnili celkovo štyri ročníky. Dvakrát sa predtým hralo na Albatrosse. Na Slovensku sa od roku 2010 uskutočnilo päť turnajov pod hlavičkou LET. Allianz Slovak Ladies Open sa konal vždy v golfovom rezorte na Táľoch, pričom posledný ročník bol v roku 2014.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv