Neprehliadnite

Farmers Insurance Open: Tiger začne rok v Torrey Pines, Slovák Sabbatini bude pritom

 

Hviezdny a ostro sledovaný golfista Tiger Woods urobí svoj prvý súťažný odpal v roku 2019 na turnaji Farmers Insurance Open. Americkému borcovi priradili organizátori v Torrey Pines do flajtu ambicióznych krajanov Xandera Schauffeleho a Tonyho Finaua. V štartovom poli nebude chýbať ani Slovák Rory Sabbatini.

Podujatie Farmers Insurance Open má vo Woodsov srdci špeciálne miesto. Tento turnaj totiž vyhral už sedemkrát, navyše roku 2008 na ihrisku South Course ovládol major event US Open. Vlani sa tam deleným 28. miestom odrazil ku vynikajúcemu súťažnému „comebacku“ po štyroch operáciách chrbta.

Woodsovi budú robiť spoločnosť mladí krajania Schauffele a Finau. Dvadsaťpäťročný Schauffele má v tejto sezóne v kolónke víťazstvá už číslo dva. Okrem októbrového WGC-HSBC Championship v Šanghaji nenašiel premožiteľa začiatkom roka ani na Turnaji šampiónov na Havajských ostrovoch. Preto aktuálne vedie rebríček FedEx Cupu.

Dvadsaťdeväťročný Finau bol na WGC v Číne druhý hneď za ním. Na rovnakom mieste skončil aj na Woodsovom decembrovom turnaji Hero World Challenge na Bahamských ostrovoch. Spolu hrali vo dvojici aj na vlaňajšom Ryder Cupe v Paríži, kde tím USA ťahal za kratší povraz.

V Kalifornii nebudú absentovať ani ďalšie zvučné mená. Obhajca vlaňajšieho prvenstva a bývalý líder svetového poradia Jason Day, ďalší Austrálčan Adam Scott, Američania Rickie Fowler A Jordan Spieth,  Španiel Jon Rahm, či svetová jednotka z Anglicka Justin Rose. Premiéra na Farmers Insurance Open čaká na Severného Íra Roryho McIlroya.

Pozornosť „česko-slovenských“ fanúšikov bude však opäť pútať aj Sabbatini. Rodák z juhoafrického Durbanu, ktorý si v závere minulého roka oficiálne prevzal v New York City slovenské občianstvo, zatiaľ štartoval pod našou vlajkou na dvoch turnajoch US PGA Tour.

Pri premiére na Sony Open v Honolulu skončil delený 33. a na Desert Classic v La Quinte obsadil 57. priečku. Manžel Slovenky Martiny Štofaníkovej je v aktuálnom fedexcupovm rebčíku so ziskom 55 bodov na 139. mieste. Vo svetovom rankingu okupuje adept na OH 2020 v Tokiu 206. miesto s bodovým priemerom 71,1.

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv