Neprehliadnite

Dropovanie od kolien rozdeľuje golfový svet

 

Nové úpravy a zmeny v golfových pravidlách vyvolali značnú odozvu. Azda najčastejšou témou je fakt, že od začiatku roka 2019 sa nedropuje z výšky ramien, ale z výšky kolien. Novinka z kuchyne R&A a USGA však má zatiaľ skôr viac odporcov medzi verejnosťou aj profesionálmi.

Na prvý pohľad sa nejedná o záležitosť, ktorá by mala mať závratný dopad na vašu hru, ako je napríklad patovanie so zástavkou v jamke. Avšak opak je pravdou. V prvom rade má ísť hlavne opäť o zrýchlenie tempa hry, hoci zmenšenie teritória pre potenciálny odskok loptičky je zrejmý.

„Nejde len o dropovanie z výšky kolien, zameriavame sa tu celkovo na oblasť úľavy. Ľudia tvrdia, že dropovanie z výšky ramien je jednoduché, a tak to aj je, ale podľa starých pravidiel tu bolo súčasne deväť rôznych dôvodov, prečo ste museli dropovať znovu,“ vysvetlil Thomas Pagel z USGA.

Menší odskok loptičky pri novom dropovaní však u mnohých ako argument neobstojí. Napríklad vysoký Američan Brysonu DeChambeau, ktorý využíva pravidlá do posledného detailu, si na novinku nevie zvyknúť.

„To, že musíte dropovať z výšky kolien je žiaľ trochu absurdné. Myslím, že by hráč mal mať možnosť dropovať od výšky kolien po ramená. Nemal by v tom byť žiadny problém, nech už chcete urobiť čokoľvek. Je tu množstvo otázok,“ povedal sympaťák s bekovkou počas turnaja Sentry Tournament of Champions.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv