Neprehliadnite

Aj US PGA Tour už robí rozhovory s hráčmi počas hry

 

Horúcou novinkou na Turnaji šampiónov US PGA Tour nie sú pre hráčov len nová pravidlá, ale tiež rozhovory priamo počas hry. S tými musia hráči súhlasiť a počas 1. kola tradičnej havajskej akcie sa tak diváci stanice Golf Channel dozvedeli bezprostredné dojmy od najväčších hviezd.

Na European Tour už podobné rozhovory je možné postrehnúť už niekoľko rokov a bežné sú aj v zámorských športoch napríklad s trénermi alebo hráčmi pri striedačkách. Na US PGA Tour síce oslavuje tento týždeň premiéru, ale hneď úvodné kolo ukázalo, že ide o zaujímavé spestrenie. Austrálčan Marc Leishman zámorskej sérii radil, aby rozhovory s hráčmi robil niekto, kto na okruhu strávil nejaký čas. Predovšetkým s ohľadom na cit nielen pre otázky, ale aj pre ich správne načasovanie.

Spomínaná televízna stanica pritom nesiahol len po bývalom hráčovi, ale aj po kedíkovi, ktorý na US PGA Tour nosil dlhých 25 rokov palice Philovi Mickelsonovi. Reč je o Jimovi „Bonesovi“ Mackayovi, ktorý pre Golf Channel pracuje od svojho nečakaného pracovného rozchodu s „Leftym“ v roku 2017.

Jedným z jeho prvých respondentov pri vydarenej premiére bol Dustin Johnson, s ktorým sa bavil o tom, aké je to hrať ígle na štvorparovej 12. jamke. DJ-ovi sa to totiž vlani podarilo hneď dvakrát, keď sa vždy dostal drajvrom až na grín. Tento rok to v prvom kole nevyšlo.

„Ihrisko je dnes podstatne mäkšie, než bolo pred rokom, takže som sa tam nemohol dostať. Skončil som krátky v bunkri,“ povedal Johnson. „Podmienky sú dnes dosť náročné, minul som niekoľko krátkych patov, ale s týmto vetrom je ťažké patovať. Zatiaľ som celkom spokojný, ale mohlo by to byť lepšie,“ dodal DJ, ktorý po prvom dejstve delil druhú priečku.

Mackayov kolega s mikrofónom Arron Oberholse, ktorý si na US PGA Tour pripísal v roku 2006 svoj jediný triumf v Pebble Beach, potom samozrejme musel na ihrisku odchytiť tiež Pattona Kizzireho, ktorý na trojparovej jamke číslo osem zaznamenal svoje vôbec prvú hole-in-one na US PGA Tour v kariére.

„Snažil som sa hlavne trafiť grín,“ priznal Kizzire, ktorý sa rozhodoval medzi šestkou a sedmičkou železom. Nakoniec zvolil sedmičku, s ktorou chcel trochu viac pracovať s vetrom, čo sa mu podarilo na vynikajúco. „Cítim sa dobre. Úplne to moja hra ešte nie je, ale dobre patujem a hrám dobre železami, keď sa mi darí sa dobre rozhodovať ohľadne vetra. Je to dobré.“

 

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv