Neprehliadnite

Športová osobnosť roka podľa BBC? Talian Molinari

 

Víťazom ankety Svetová športová osobnosť roku 2018, ktorú tradične organizuje britských mediálny gigant BBC, sa stal golfista Francesco Molinari. Borec z Apeninského polostrova sa stal vôbec prvým Talianom v histórii, ktorý získal toto prestížne ocenenie a prvým golfistom po Tigerovi Woodsovi (2000).

Molinari prežil spanilú sezónu, keď ovládol major British Open v Carnoustie a výrazne pomohol aj európskemu tímu k triumfu nad USA v Ryder Cupe vo Francúzsku.vNavyše triumfoval aj na turnaji PGA Championship vo Wentworthe. Prvý taliansky golfový major šampión v histórii sa súčasne stal prvým Európanom, ktorý počas jedného rydercupového ročníka vyhral všetkých svojich päť zápasov vo štvorhrách aj singli.

V ostrovnej ankete dostal Molinari prednosť aj pred senzačnou dvojnásobnou olympijskou víťazkou v alpskom lyžovaní a snouboardingu Ester Ledeckou z Českej republiky, ktorá sa ocitla v štvorčlennej finálovej nominácii. Okrem Ledeckej dostal Molinari prednosť pred americkou gymnastkou Simone Bilesovou a ukrajinským boxerom Oleksandrom Usykom.

Za Britskú športovú osobnosťou roka zvolili cyklistu Gerainta Thomasa. Tridsaťdvaročný víťaz nejprestížnych cyklistických pretekov Tour de France ovládol anketu v konkurencii majstra sveta formule 1 Lewise Hamiltona a futbalistu Harryho Kanea. Trénerom roku sa stal kouč anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate, Cenu za celoživotné výkony získala tenisová legenda Billie Jean Kingová.

„Je to niečo neskutočné, aby som bol úprimný,“ povedal na margo ocenenia Molinari. „Som neskutočne hrdý na to, že som si mohol prevziať toto ocenenie. Okrem mňa bolo totiž  hre množstvo inšpiratívnych športových príbehov.  Rozhodne mi to dáva motiváciu do ďalšej sezóny,“ dodal taliansky golfista.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv