Neprehliadnite

Koepka zaslúžene Hráčom roka na US PGA Tour

 

Hráčom roka 2018 na najprestížnejšej golfovej túre US PGA sa stal Brooks Kopeka. O triumfe 28-ročného amerického golfistu s dlhými odpalmi, ktorý v aktuálnej sezóne ovládol dva major turnaje, rozhodli v tradičnej ankete svojimi hlasmi samotní hráči.

Do hlasovacieho procesu sa mohli zapojiť len členovia zámorského okruhu, ktorí v sezóne 2017/2018 odohrali minimálne 15 turnajov. Za Koepkom, ktorý prevezme Trofej Jacka Nicklausa, skončili v hlasovaní Američania Bryson DeChambeau a Dustin Johnson, Talian Francesco Molinari, Angličan Justin Rose a ďalší zámorský golfista Justin Thomas.

Koepka skončil na deviatej priečke v celkovom hodnotení FedEx Cupu, ale predovšetkým vyhral US Open a US PGA Championship. Jeho pozitívnu sezónnu štatistiku zdobia ešte štyri umiestnenia v elitnej desiatke, vrátane druhých miest na turnajoch WGC-HSBC Champions a Charles Schwab Challenge.

Po januárovom Turnaji šampiónov na Havaji Koepka až do konca apríla nemohol hrať kvôli zranenému zápästiu. Lenže neľahký „comeback“ premenil na golfovú rozprávku a bleskovo sa zaradil do svetovej špičky, pričom neskôr sa v Shinecock Hillse stal prvým hráčom od roku 1989, ktorý obhájil titul na major ívente US Open.

O päť turnajov neskôr, pri svojom jubilejnom 100. štarte na US PGA Tour vyhral Koepka aj US PGA Championship o dve rany pred Tigerom Woodsom s rekordným skóre -16. Vo svojich 28 rokoch sa stal piatym Američanom v povojnovej histórii, ktorý vyhral tri major podujatia ešte pred dovŕšením 29 rokov.

Koepka je súčasne piatym hráčom, ktorý vyhral US Open a US PGA Championship v rovnakom roku. Najnižšie skóre zámorského borca v sezóne bolo 63 úderov, ktoré zapisoval na 17 turnajoch celkovo štyrikrát vrátane finálového kola na The Players Championship. Skvelý mal aj finiš sezóny, keď na štyroch turnajoch play-off zahral v 13 zo 16 kôl pod 70 úderov.

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv