Neprehliadnite

Hráčom roka na European Tour je prirodzene Molinari

 

Francesco Molinari sa podľa očakávania stal Hráčom roka na European Tour 2018. Bol tak odmenený za fantastickú sezónu, v ktorej ovládol celkové poradie Race to Duabi. Navyše, ako prvý taliansky golfista triumfoval na British Open a súčasne ako prvý európsky reprezentant v histórii vyhral všetkých svojich päť zápasov proti hráčom USA na prestížnom Ryder Cupe.

Tridsaťšesťročný rodák z Turína vyhral anketu Hilton European Tour Golfer of the Year po prvý raz vo svojej kariére, ktorá v tomto kalendárnom roku zažila veľkú renesanciu. Prvý triumf vydarenej sezóny sa zrodil v máji v rámci Rolex Series na turnaji BMW PGA Championship v anglickom Wentworthe.

Hneď následujúci týždeň opäť na Rolex Series skončil o jediný úder druhý na domácom Italian Open, kde sa z prvenstva radoval jeho neskorší rydercupový kolega z ihriska Le Golf National neďaleko Paríža Thorbjorn Olesen z Dánska.

Výnimočný výkon predviedol Molinari v júli v Carnoustie, kde hral finálové kolo po boku Tigera Woodsa, ktorý rovnako útočil na víťazstvo. Golfista z Apeninského polostrova ale udržal nervy, zahral bezchybné kolo za 69 a ako prvý Talian v histórii zdvihol nad hlavu Klaretový džbán.

V auguste nasledovalo ďalšie umiestnenie v Top 10 na major evente, konkrétne na US PGA Championship. September sa Molinari blysol pozoruhodným výkonom vo Francúzsku na spomínanom Ryder Cupe, kde vytvoril nezastaviteľnú dvojicu s Angličanom Tommym Fleetwoodom. Vyhrali všetky štyri svoje štvorhry a Molinari na záver vyhral aj singel nad skúseným Philom Micklesonom.

Taliansky šampión potom zakončil mimoriadny rok v Dubaji na DP World Tour Championship, kde s prehľadom uhájil svoje prvé miesto v Race to Dubai, pred Američanom Patrickom Reedom a Fleetwoodom. Sezónne poradie na European Tour vyhral rovnako ako prvý Talian v histórii.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv