Neprehliadnite

Aj golfová Amerika sa rozlúčila s prezidentom G. Bushom st.

 

V piatok rodina Georga Busha oznámila úmrtie 41. prezidenta USA. Z tohto sveta odišla nielen veľká postava novodobých amerických dejín, ale aj vášnivý golfista a člen Svetovej golfovej siene slávy, ktorý túto hru propagoval a slúžil jej po väčšinu svojho dlhého života.

George Herbert Walker Bush zomrel v 94 rokoch vo svojom dome v Houstone. Bol to najdlhšie žijúci bývalý prezident USA. Potom, čo v roku 1993 opustil úrad, dostal v nasledujúcich 20 rokoch početné ocenenia od predných amerických golfových organizácií vrátane PGA a USGA.

Členom Siene slávy sa stal v roku 2011 a to v kategórii za celoživotní prínos. V Georgovi Bushovi staršom stratil golf svojho veľkého advokáta, ktorý pomáhal zlepšovať jeho imidž a renomé. Veľmi sa napríklad zasadzoval za rýchle tempo hry, ktoré sám demonštroval v každom svojom kole.

Azda najznámejšie kolo svojho života odohral v roku 1995, keď bol v rámci Bob Hope Chrysler Classic (pozn. dnes Dessert Classic) súčasťou flajtu, v ktorom boli tiež vtedajší prezident USA Bill Clinton, ďalší bývalý prezident Gerald Ford, Bob Hope a Scott Hoch. Zábery z ich hry za prítomnosti 20.000 divákov vtedy obleteli svet.

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv