Neprehliadnite

Shriners Hospitals for Children Open: DeChambeau vyčaroval v Las Vegas piaty titul

 

Takto nejako vznikajú golfové legendy. V kľúčovom okamžiku súboja o triumf na turnaji v Las Vegas predviedol Bryson DeChambeau parádny úder, ktorý ho postrčil k už piatemu titulu na okruhu US PGA. Dvadsaťpäťročný Američan znovu ukázal, že budúcnosť môže patriť práve nemu.

Zámorský sympaťák s neodmysliteľnou beckovkou odolal napriek tomu, že parádnymi výsledkami  sa na neho zo zadu tlačili vo finálovom kole tlačili Sam Ryder a Rickie Fowler, do vedenia sa dostal Patrick Cantlay, ktorý na turnaji Shriners Hospitals for Children Open prahol po obhajobe titulu.

Potom však ukázal svoju silu a psychickú odolnosť DeChambeau. Po treťom kole bol na čele priebežného poradia a rovnakú pozíciu už v minulosti dvakrát dokázal premeniť na turnajové víťazstvo. Ale na skvele pripravenom ihrisku TPC Summerlin sa zdalo, že tentoraz neuspeje.

Lenže na šestnástej jamke premenil takmer dvadsaťmetrový pat, pripísal si ígl, oproti paru teda zrazil dva údery, a okamžite sa vrátil na samostatné prvé miesto. Tesný náskok jednej rany potom uhájil. Cantlay vlani v Las Vegas zvíťazil po rozstrele s českým rodákom Alexom Čejkom, v nedeľu mu však nevyšla na sedemnástke rana z bunkeru a fatálne stratil. DeChambeau v žiadnom zo štyroch kôl nezahral viac než 66 úderov, teda päť pod par a celkovo triumfoval so skóre -21.

Premýšľavý rodák z Kalifornie, medzi golfistami prezývaný „Šialený vedec“, znovu potvrdil, akým výnimočným je hráčom. Bývalá amatérska svetová jednotka provokuje netradičným prístupom, neortodoxným švihom, jeho palice – železa sú oproti všetkým zvyklostiam rovnako dlhé a každá má svoje meno, k jeho poznávacím znamení patrí aj spomínaná čiapka po vzore legendárneho Bena Hogana.

Veľké očakávania začal DeChambeau po prestupe k profesionálom v roku 2016 napĺňať skoro a teraz vyhral štvrtý turnaj z posledných dvanástich štartov na US PGA Tour. Vo svetovom rebríčku sa už posunul na piate miesto.

Konečné výsledky turnaja Shriners Hospitals for Children Open 2018 nájdete tu:

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv