Neprehliadnite

Nemec Kaymer pokúša osud

 

Nemecký golfista Martin Kaymer už takmer druhý raz v kariére prišiel o kartu na US PGA Tour z toho dôvodu, že neodohral dostatočný počet turnajov na zachovanie svojho členstva. Od vedenia zámorskej série ale dostal špeciálny zdravotnú výnimku, pretože časť sezóny bol zranený.

Šampión US PGA Championship 2010 a US Open 2014 sa musel prvýkrát so svojim členstvom na US PGA Tour rozlúčiť v roku 2016, keď odohral len 13 turnajov. Minimálny počet na uchovanie statusu je pritom pätnásť turnajov.

Sezónu 2016/17 tak strávil hlavne na European Tour, v uplynulom ročníku  si ale svojimi výkonmi členstvo znovu uhral späť. Lenže aj kvôli zraneniu bol niekoľko týždňov mimo hru a opäť nestihol odohrať 15 eventov. Kaymer však poslal vedeniu okruhu lekársku správu so žiadosťou o výnimku a nakoniec uspel.

Vyzerá to však len na dočasné riešenie pre skúseného borca.  V nadchádzajúcej sezóne mu totiž končí päťročná výnimka za víťazstvo na US Open a teda mu hrozí, že pokiaľ sa nezlepší, o kartu definitívne príde. V prax to znamená, že musí buď nejaký turnaj vyhrať, alebo aspoň skončiť v poradí FedEx Cupu do 125. miesta.

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv