Neprehliadnite

LPGA Taiwan Championship: Premiérový titul pre Nelly Kordovú

 

Americká golfistka s českými koreňmi  Nelly Kordová po prvý raz v kariére ovládla turnaj elitnej série LPGA. Dvadsaťročná dcéra bývalého československéh tenistu Petra Kordu triumfovala na Taiwane s náskokom dvoch úderov pred Austrálčankou Minjee Leeovou, piatou hráčkou svetového rebríčka.

Kordová sa po troch dejstvách na turnaji LPGA Taiwan Championship delila o vedenie s domácou golfistkou Sü Wej-ling, v záverečnom kole zapisovala štyri údery pod par a zvíťazila. Celkovo mala skóre -13 a ani Leeová, ktorá bola v poslednom kole ešte o dve rany lepšia, ju už neohrozila.

„Splnil sa mi jeden z mojich snov,“ uviedla víťazka turnaja s dotáciou 2,2 milióna amerických dolárov. „Keď som videla, čo sa chystá na poslednej jamke, povedala som si, že hlavne nesmiem plakať,“ dodala golfistka, ktorú súperky po rozhodujúcej rane osprchovali so šampanským.

Nelly Kordová, ktorá figuruje v aktuálnom svetovom rebríčku na 39. mieste, sa narodila v roku 1998, keď jej otec vyhral Australian Open a získal jediný grandslamový titul v kariére. Jej staršia sestra Jessica má na konte päť víťazných turnajov na LPGA Tour.

-jj-

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv