Neprehliadnite

HSBC Championship: Schauffele zvládol v Šanghaji hneď dve oslavy

 

Prvý deň na turnaji v Šanghaji mal golfista Xander Schauffele narodeniny a v nedeľu čerstvých 25 rokov oslávil svojim tretím titulom na okruhu US PGA. Americký mladík rozhodol o víťazstve v rozstrele na krajanom Tonym Finauom a zároveň získal prvý vavrín na akcii série World Golf Championships (WGC), do ktorej sa ívent HSBC Championship započítava.

V sezóne 2017 sa Schauffele stal vďaka titulom z Greenbrier Classic a zo záverečného turnaja FedEx Cupu v Atlante Nováčikom roka na US PGA Tour. „Celý rok sa snažím titulom potvrdiť, že som bol najlepší nováčik zaslúžene, a teraz to vyšlo,“ vydýchol si Schauffele.

V aktuálnej sezóne skončil druhý na British Open a v Šanghaji mal rovnako ako Finau po štyroch dejstvách skóre 14 úderov pod par. Do rozstrelu sa dostal vďaka dvom birdie na záver. „To som zistil, až keď som podpisoval hraciu kartu,“ smial sa Schauffele.

Na prvej jamke play off zahral neskorší šampión birdie, zatiaľ čo Finau na päťparovej jamke pokazil prvý úder. Na grín sa dostal až treťou ranou a náročný pokus na rovnaký výsledok mu nevyšiel. Angličan Justin Rose dlho bojoval, aby mohol byť prvým hráčom po Tigerovi Woodsovi, ktorý na turnaji WGC obháji titul, ale skončil „až“ tretí. Vďaka tomu sa na prvom mieste svetového rebríčka golfových profesionálov udrží Američan Brooks Koepka.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv