Neprehliadnite

DT World Tour Championship: V Dubaji vyhral Willett, jednotkou európskej sezóny je Molinari

 

Jednotkou uplynulej sezóny na European Tour sa stal taliansky golfista Francesco Molinari. Poradie Race to Dubai ovládol pred Američanom Patrickom Reedom a vlaňajším šampiónom Angličanom Tommym Fleetwoodom, ktorý potreboval na obhajobu titulu vyhrať záverečný turnaj v Dubaji – a to sa mu nepodarilo.

Víťazstvo z World Tour Championship si odniesol iný Angličan – Danny Willett. Fleetwood skončil na delenom 16. mieste s odstupom ôsmich úderov na Willetta. Molinari obsadil 26. priečku, napriek tomu mohol oslavovať prvenstvo v hodnotení celého roku, za čo zinkasoval prémiu 1,11 milióna eur.

Willett si na bankový účet pripísal podobnú čiastku 1,15 milióna eur za turnajový triumf v Dubaji.„Je to na neuverenie. Teraz si sadnem, oddýchnem a budem premýšľať o tom, čo sa v posledných mesiacoch stalo,“ uviedol Molinari po turnaji, ktorý mal celkovú dotáciu 8 miliónov eur.

„Je to viac, než o čom som sníval. Množstvo lepších hráčov, než som ja, nevyhralo major ani finančný rebríček alebo Race to Dubai. Mne sa to všetko podarilo v jednej sezóne, čo je neskutočné,“ poznamenal 36-ročný Talian.

Golfista z Apeninského polostrova ako prvý reprezentant európskeho družstva v histórii vyhral všetky svoje zápasy v prestížnom Ryder Cupe a výraznou mierou tak neďaleko Paríža prispel k výhre nad USA. Ešte predtým sa júli tešil zo zisku major titulu na British Open.

Ostrovný borec Willett sa dočkal turnajového víťazstva na európskej túre po dva a pol roku. Naposledy sa radoval v apríli 2016 zo životného úspechu na úvodnom major podujatí sezóny – US Masters. Na European Tour má v kolónke víťazstva už číslo šesť.

Konečné výsledky turnaj DT World Tour Championship2018 v Dubaji nájedete tu:

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv