Neprehliadnite

Ryder Cup: Woods si sype popol na hlavu, pri Paríži nezískal ani bod

 

Sklamaný golfista Tiger Woods sa po jasnej prehre Američanov s Európanmi na tohtoročnom Ryder Cupe označil za jednu z príčin neúspechu. Víťaz štrnástich majorov pritom priletel do Paríža vo forme a povzbudený triumfom vo finále US PGA Tour, ale v tradičnej tímovej súťaži nezískal na ihrisku Le Golf National ani bod.

Bývalý prvý hráč sveta sa v tomto kalendárnom roku dostal do formy po štyroch operáciách chrbta a týždeń pred Ryder Cupom získal titul na US PGA Tour po bradatých piatich rokoch. Preto mal byť lídrom amerického výberu, ale prehral tri štvrohry aj záverečnú dvojhru v nedeľu.


„Je pre mňa veľkým sklamaním sklamaním skončiť s bilanciou nula – štyri,“ skonštatoval smutne Woods na tlačovej konferencii po debakli tímu USA 10,5:17,5. Štyridsaťdvaročný Woods prehral dvakrát vo dvojici s Patrickom Reedom a raz v páre s Brysonom Dechambeauom. V singli potom nestačil na Španiela Jona Rahma.

„To sú v podstate štyri body pre Európu. Preto som jedným z dôvodov, prečo sme prišli o pohár. A to nie je vôbec zábavné,“ poznamenal Woods, ktorému sa v Ryder Cupe všeobecne príliš nedarí. Paradoxne, z rydercupovej výhry sa naposledy radoval pred ôsmimi rokmi, keď zdolal Francesca Molinariho.

A bolo to práve Talian Molinari, ktorý spoločně s Tommym Fleetwoodom teraz Woodsa trikrát vo štvorhrách pokoril. Od roku 2010 si Woods v tímovej súťaži pripísal sedem prehier a jednu remízu. Ryder Cup hral po ôsmykrát v kariére a zo zisku poháru se v radoval jedine v roku 1999.

Zámorskí golfisti však v krajine galského kohúta celkovo nenaplnili papierové ambície, hoci športová forma bola na ich strane. Do Francúzska dorazil Woods s krajanmi v úlohe favoritov. „Je to frustrujúce. Zdálo sa, že všetci hráme dobre, ale tu sme to teda nepredviedli. Vždy som rýchlo prehrávala a už potom som sa už nedokázal vrátiť späť do zápasu,“ ľutoval skúsený Woods.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv