Neprehliadnite

MercedesTrophy 2018: Svetové finále ovládol slovenský tím Mercedes-Benz

 

Hráči slovenského tímu Mercedes-Benz Slovakia v zložení Kristián Podhradský, Yves Rouche, Michal Chamilla a Martin Košara (kapitán) sa stali víťazmi MercedesTrophy World Final 2018. Celosvetové vyvrcholenie prestížnej túry sa uskutočnilo v nemeckom Stuttgarte.

Víťaz celosvetovej série turnajov zákazníkov MercedesTrophy vzišiel z troch kôl, ktorých dejiskom boli golfové ihriská Schloss Nippenburg a Solitude. Medzinárodní účastníci mali v Stuttgarte a Sindelfingene možnosť zažiť históriu, súčasnosť a budúcnosť značky Mercedes-Benz.

V tohtoročnom finále MercedesTrophy hrali o prestížnu trofej Pohára národov tí najlepší z viac ako 60.000 golfistiek a golfistov zo 60 krajín. V Stuttgarte potom nastúpilo proti sebe celkovo 31 národných tímov z piatich kontinentov.

Na 192 účastníkov čakal exkluzívny šesťdňový program týkajúci sa značky Mercedes-Benz a golfového športu. Okrem návštevy zábavného areálu Cannstatter Wasen boli na programe aj návšteva Múzea Mercedes-Benz, či exkurzia po závode v Sindelfingene.

Zástupcovia slovenského amatérskeho golfu triumfovali po troch dejstvách pred tímom Východnej Ázie, na bronzovej priečke skončilo družstvo USA. Cenu Team Spirit Award získala formácia z Austrálie, ako uznanie od všetkých zúčastnených tímov za mimoriadne čestné a priateľské vystupovanie.

Na náročnom ihrisku golfového klubu Schloss Nippenburg, ktoré navrhol ambasádor značky Bernhard Langer, a ihrisku stuttgartského klubu Golf-Club Solitude, zaznamenali organizátori aj zaujímavú štatistiku. Účastníci celosvetového finále MercedesTrophy zahrali celkovo 183 berdíkov.

Vďaka príťažlivým mimoriadnym hodnoteniam mali účastníci šancu jediným úderom si splniť svoje sny. V rámci hodnotenia „Drive to the Major“ postúpil víťaz do ďalšieho golfového kola, ktoré sa uskutoční počas The Open 2019 v okolí severoírskeho ihriska v Royal Portrush. Bude to súčasne kvalifikačný turnaj pre tzv. „Monday After Tournament“.

Tento splnený sen golfistov sa realizuje už tradične v pondelok po skončení major turnaja British Open. Dejiskom bude rovnaké ihrisko, na ktorom len niekoľko hodín predtým prevezme čerstvý major šampión ikonický Klaretový džbán.

Organizátori MercedesTrophy World Final okrem toho pripravili aj úplne osobitnú mimoriadnu cenu. V prípade, že by niekto z účastníkov turnaja zahral na desiatej jamke ihriska klubu GC Solitude „hole-in-one“, mohol sa tešiť na kľúče od vozidla Mercedes-Benz Trieda A. Umiestniť loptičku do jamky na prvý úder sa však nepodarilo žiadnemu hráčovi.

Pre účastníkov MercedesTrophy World Final 2018 bola cesta do Stuttgartu úspešným príbehom. Hráči najprv súťažili lokálne v rámci turnajov MercedesTrophy. Následne víťazi postúpili do národných prípadne regionálnych finále. Do svetového finále sa kvalifikovali vždy traja hráči, ktorí potom nastúpili ako tím proti 30 ďalším družstvám.

 

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv