Neprehliadnite

Koepka zosadil DJ-a a stal sa 23. svetovou jednotkou v histórii

 

A je to oficiálne! Američan Brooks Koepka sa stal v poradí 23. svetovou jednotkou v histórii profesionálneho golfu. Po prvý raz v kariére sa 28-ročný Američan dostal do čela rebríčka vďaka nedeľnému triumfu na turnaji US PGA Tour v juhokórejskom Čedže.

Koepka z golfového trónu zosadil krajana a kamaráta Dustina Johnsona a ako tretí golfista sa v tejto sezóne stal jednotkou premiérovo. Pred ním sa to v máji podarilo inému Američanovi Justinovi Thomasovi a v auguste ho napodobnil Angličan Justin Rose.

Koepka, ktorý v tomto ročníku obhájil prvenstvo na US Open a ovládol aj ďalší major US PGA Championship, vyhral turnaj CJ Cup v Čedže s celkovým skóre -21. „O pozíciu svetovej jednotky snívate ako dieťa a nespadne vám do náručia. Som nadšený, že som to dokázal, a už by som chcel zase hrať,“ uviedol Koepka pri ceremoniáli.

„Všetko, čo som v tomto roku urobil, funguje. Takže nechcem nič meniť, len sa neustále zlepšovať,“ uviedol Američan, ktorý sa netají svojimi veľkými ambíciami. „Som momentálne tak nadšený, že ani neviete ako. Nemôžem sa dočkať, až si zase zahrám,“ dodal Koepka.

V doterajšej histórii vydržal najdlhšie na čele svetového rankingu Tiger Woods, ktorý tam celkovo pobudol neuveriteľných 683 týždňov. Bez prestávky v jednom kuse kraľoval golfu 281 týždňov, teda viac než päť rokov, do októbra 2010. Naposledy bol Woods jednotkou 17. mája 2014, aktuálne je 42-ročný hviezdny rekordman trinásty.

Svetový golfový rebríček (k 22. októbru 2018)
1. Brooks Koepka (USA) 10,35, 2. Dustin Johnson (USA) 9,86, 3. Justin Rose (Angl.) 9,65, 4. Justin Thomas (USA) 9,04, 5. Rory McIlroy (Sev Ír.) 7,01, 6. Francesco Molinari (Tal.) 6,78, 7. Bryson  DeChambeau (USA) 6,76, 8. Jon Rahm (Šp.) 6,57, 9. Rickie Fowler (USA) 6,27, 10. Jason Day (Austr.) 6,19.

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv